Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vůjtek údajne končí

Moravskému rodákovi Vůjtekovi po šampionáte končí zmluva, na Slovensku sa hľadá sa nástupca. O tom, kto ho nahradí, ale aj o tom, kto bude českým reprezentačným trénerom, polemizuje idnes.cz.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tohtoročný svetový hokejový šampionát v Česku bude pre Vladimíra Vůjtka rozlúčkovou akciou v jeho bohatej trénerskej kariére. Zaujímavosťou je, že počas nedeľňajšieho finále MS 17. mája oslávi 68. narodeniny.

Rodák z moravských Klimkovic mal v roku 2005 mal po MS vo Viedni nahradiť na lavičke českého národného mužstva Vladimíra Růžičku, avšak napokon funkciu získal Alois Hadamczik. Charizmatický a úspešný kormidelník vedie hokejovú reprezentáciu Slovenska od leta 2011. Zväzoví funkcionári SZĽH teda už intenzívne hľadajú vhodného kandidáta. "Pracujeme na tom, do majstrovstiev sveta ešte dostatok času. Nechajte sa prekvapiť, ale momentálne nebudem špekulovať o menách," uviedol prezident SZĽH Igor Nemeček.

Podľa českého portálu idnes.cz sú najväčšími ašpirantami na prestížny post Vújtekov asistent Peter Oremus a šéf reprezentácie do 20 rokov Ernest Bokroš. Štyridsaťštyriročný Oremus získal dvakrát ocenenie Zlatý puk pre najlepšieho trénera Slovenska (2007, 2008), v auguste 2010 sa stal asistentom Vladimíra Vújteka. Od 22. januára 2015 je hlavným trénerom úradujúceho slovenského majstra HC Košice, predtým pôsobil v klube HC Vítkovice.

"Česi aj Slováci budú hľadať kouča pre Majstrovstvá sveta. Kdo nahradí Růžičku a Vůjtka?," pýta sa idnes.cz. Na českej strane dáva šancu Josefovi Jandačovi a Rostislavovi Vlachovi. Na Slovensku popri Oremusovi a Bokrošovi spomína aj Františka Hossu a Jána Filca. "U nich (Slovákov) všetko ostáva zastreté hmlou, každopádne na východe prevláda presvedčenie, že by národný tím mal po Kanaďanovi Glenovi Hanlonovi a Čechovi Vůjtkovi viesť už konečne zase Slovák," uzatvára idnes.cz.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články