Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Farmárom za 69 miliónov dolárov

Mike Richards bude nastupovať v tíme Manchester Monarchs v nižšej AHL.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vedenie "kráľov" zaradilo v noci na utorok olympijského šampióna z Vancouveru 2010 na listinu nechránených hráčov. Za 24 hodín si Richardsa nik nestiahol a tak bol 29-ročný útočník prevelený na farmu do Manchestru.

Bývalý kapitán Philadelphie Flyers a kedysi veľmi produktívny hráč získal s Los Angeles dvakrát Stanley Cup. V uplynulých rokoch však jeho produktivita postupne klesala a v tomto ročníku nazbieral v 47 zápasoch iba 15 bodov (5+10), klubový rozpočet pritom zaťažuje sumou 5,75 milióna dolárov ročne. Hráč, ktorý mal byť jedným z ťahúňov mužstva v poslednom čase často nastupoval až vo štvrtom útoku. Kings sa ho už niekoľko týždňov pokúšali vymeniť, no nenašiel sa žiadny záujemca, ktorý by bol ochotný niesť záťaž jeho "tučného" kontraktu.

Generálny manažér Los Angeles Dean Lombardi pre TSN povedal: "Neočakávam, že si ho niekto stiahne z waiver listiny. Mike dobre vie, čo potrebuje zlepšiť. Na farme sa však môže opäť dostať do formy a vrátiť sa späť“. Lombardiho slová sa naplnili a Mike Richards sa tak môže na farme „nakopnúť“ a neskôr sa vrátiť medzi elitu, čo dosvedčil aj sám Dean Lombardi. Ktovie, možno sa Mike na farme rozohrá, bude povolaný naspäť do prvého tímu a nakoniec možno bude dôležitou súčasťou v bojoch o Stanley Cup.

Pozrite sa na to najlepšie v podaní Mikea Richardsa

Zdieľajte:
Zdroje informácií: HokejovySvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články