Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokejový cestovateľ so zlatom na krku

Narodil sa 1. júna 1979. Laco vynikal medzi ostatnými už v mládežníckych kategóriach. V sezóne 1995/1996 za košický juniorský tím bodoval v 45 zápasoch 59-krát (29+30).
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zámorie:

Draftovaný bol v roku 1997 a o rok na to sa predstavil v mládežníckej zámorskej súťaži QMJHL, kde sa v 63 zápasoch bodovo presadil neuveriteľných 132-krát (74+58). Týmto výkonom upútal pozornosť v NHL, kde sa v drese St. Louis v budúcej sezóne objavil v 11 zápasoch. Sezónu v lige QMJHL ukončil s titulom ,,Najlepší strelec súťaže". V NHL odohral dokopy 455 zápasov, z toho 6 sezón strávil u „kojotov“ vo Phonixe, 2 sezóny v St. Louis, pol sezóny v Dallase a jednu sezónu v L.A. Sezóna 2007/2008 v drese Los Angeles bola jeho poslednou v NHL.

Európa :

Začínal v košickom drese v útoku s jednou z najväčších hviezd česko-slovenského hokeja Igorom Libom. Zahral si aj v našej extralige. Aj napriek tomu, že pochádzal z Košíc, objavil sa v popradskom drese spolu s jeho najlepším kamarátom Ľubošom Bartečkom. Aktuálnu sezónu začal s Košicami a z nich prestúpil do rýchlej fínskej ligy, ktorá mu ale sadla a v Jokerite Helsinki nazbieral v 36 zápasoch 32 bodov. Vo svojej kariére absolvoval už aj švédsku ligu, kde hrával za Modo, ale aj KHL v drese Čerepovca. Jeho dve sezóny v tomto klube však patrili medzi najhoršie v kariére. Po ich skončení potreboval reštart a tak zakotvil spolu s kamarátom Bartečkom v Poprade, kde sa mu darilo. Vďaka dobrým výsledkom odišiel s Ľubošom do švédskeho Modo, kde dohrali sezónu. Laca vždy lákali „severské“ krajiny. Nakoniec v nich strávil 4 sezóny, z toho 3 sezóny vo Švedsku a 1 vo Fínsku.

Reprezentácia :

Z reprezentácie ho poznáme veľmi dobre, hlavne z MS 2002 a 2003. V roku 2003 bol jedným z najproduktívnejších hráčov šampionátu, keď v 9 zápasoch nazbieral 8 bodov (4+4). Na domácich majstrovstvách v Bratislave bol Laco Nagy najproduktívnejším hráčom Slovenska, keď získal 5 bodov, no odvtedy na MS nebol pozvaný. Až do tejto sezóny. Hovorí sa o tom, že Laco odmietol raz reprezentovať kvôli zraneniu a potom už pozvánku nedostal. Nagy má samozrejme kladný prístup k reprezentácii a gólmi na týchto MS sa odvďačuje trénerovi Vůjtkovi za vloženú dôveru. Jeden z Lacových najznámejších gólov je zrejme ten z domácich MS, kde takto zavesil proti Rusku na 3:2. Dokopy sa zúčastnil 6 majstrovstiev sveta a my dúfame, že ho v reprezentácii ešte uvidíme :).

Laco vlastní aj medailu z MS do 20 rokov a to bronzovú z roku 1999. Šampionát mu dokonale vyšiel, pretože v 6 zápasoch 7 krát bodoval.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Vlastná tvorba, rôzne zdroje

Diskusia

Podobné články