Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Na Slovakia Cup aj s Jánom Lašákom

Vladimír Vůjtek zaradil do konečnej nominácie na turnaj Slovakia Cup aj skúseného brankára Jána Lašáka z Liberca.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek zaradil do konečnej nominácie na turnaj Slovakia Cup v Banskej Bystrici (5.- 7. februára) aj skúseného brankára Jána Lašáka z Liberca. Vo výbere nahradil pôvodne nominovaného Branislava Konráda z Dukly Trenčín.

Vůjtek berie do Banskej Bystrice aj trojicu medailistov z bronzového tímu na juniorských MS v Kanade. Premiérovo si národný dres A-tímu oblečú Christián Jaroš a Peter Cehlárik, Martin Réway má dosiaľ za sebou dvanásť štartov. V širšej nominácii figuroval aj ďalší hráč z bronzovej "dvadsiatky" Pavol Skalický, útočník švédskeho Örebra sa nakoniec predstaví v drese Olympijského výberu na turnaji Euro Ice Hockey Challenge vo Viedni. Na Slovakia Cup pôjde namiesto neho spomínaný Cehlárik.

V hráčskom menoslove sú po prvý raz v sezóne aj opory bratislavského Slovana v KHL Michal Sersen, Tomáš Starosta a Ladislav Nagy. Naopak zranenie vyradilo kapitána "belasých" Milana Bartoviča. Defenzíva tímu vsadí na skúsenosti Dominika Graňáka zo švajčiarskeho Fribourgu.

Reprezentačný tréner sa bude musieť na Slovakia Cupe zaobísť bez dvojice obrancov Petra Podhradského z Lady Togliatti a Milana Jurčinu z Dinama Riga. KHL totiž neprerušuje súťaž a ich kluby majú v danom termíne príliš nahustený program. Vůjtek určil aj dvojicu náhradníkov, ktorými sú center Tomáš Marcinko z Pardubíc a obranca Peter Mikuš z Hradca Králové.

Nominácia SR "A" na turnaj Slovakia Cup (5. – 7. 2. 2015 v Banskej Bystrici):

brankári - Július Hudáček (Örebrö, Švéd., 11 zápasov), Ján Lašák (HC Liberec, 83 zápasov)

obrancovia - Marek Ďaloga (Sparta Praha, ČR, 38/1 gól), Dominik Graňák (Fribourg Gotteron, Švaj., 134/6), Adam Jánošík (HC Košice, 4/0), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd., 0/0), Juraj Mikuš (Sparta Praha, ČR, 16/2), Michal Sersen (Slovan Bratislava, 71/6), Tomáš Starosta (Slovan Bratislava, 137/5), René Vydarený (HK Hradec Králové, ČR, 105/5)

útočníci - Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd., 0/0), Lukáš Cingel (Sparta Praha, ČR, 5/0), Marcel Haščák (Amur Chabarovsk, KHL), 50/3), Patrik Lušňák (Junosť Minsk, Biel., 21/3), Libor Hudáček (Slovan Bratislava, 37/6), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, KHL, 70/15), Ladislav Nagy (Slovan Bratislava, 80/28), Martin Réway (Sparta Praha, ČR, 12/0), Tomáš Surový (Slovan Bratislava, 105/18), Ján Sýkora (HC Plzeň, ČR, 16/1), Radoslav Tybor (ČSOB Pojišťovna Pardubice, ČR, 29/3), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna, Fín., 14/4), Vladimír Dravecký (Oceláři Třinec, ČR, 22/4)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články