Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šatan: Musíme hrať disciplinovane

Ani zlepšená hra v druhej tretine nestačila slovenským hokejistom k bodovému zisku v piatkovom dueli MS so Švédskom (1:3). Na ich výkone sa neblaho podpísala chrípková viróza, ktorá vypukla v mužstve a nepustila do hry trio útočníkov Marek Hrivík, Tomáš Marcinko a Marcel Haščák. Aj mnohí ďalší hráči nastúpili na zápas s veľkým sebazaprením.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Nechceme používať výhovorky, mali sme však značne sťaženú situáciu, keďže sme hrali iba s tromi centrami," poznamenal po prehre kapitán slovenského tímu Miroslav Šatan. Podľa neho rozhodlo o osude stretnutia nevydarené úvodné dejstvo: "Začiatok zápasu nám ušiel. V prvej tretine využili Švédi dve presilovky, pomer striel 15:6 v tejto časti hry hovorí jasne o ich prevahe. Skóre sme už potom iba dobiehali."

Napriek dvojgólovému manku sa Slováci nevzdali, v druhej časti zlepšili pohyb na ľade a zásluhou gólu Martina Marinčina znížili skóre na 1:2. Presný zásah Nygrena zo 42. minúty ich však opäť vrátil do reality a Švédi si už víťazstvo nenechali vziať. "Za stavu 0:2 nás viackrát podržal Jaro Janus. V presilovke sme si dokázali vypracovať niekoľko šancí, škoda, že nám to tam nepadlo. Rozhodli naše vylúčenia, i keď dva z nich podľa mňa neboli. Žiaľ, rozhodca ich odpískal a nemôžeme sa na to vyhovárať," povedal obranca Marek Ďaloga. Ten v zápase predviedol niekoľko svojich typických útočných výletov, ktorými zamestnal defenzívu súpera. tvrdí.

Na oddych a regeneráciu nemali Slováci veľa času, už v sobotu večer ich čaká náročný súboj s Talianskom. V hre o štvrťfinále udržia mužstvo iba tri body. "Budeme chcieť tento zápas vyhrať. Favoritom budeme my, takže musíme tú úlohu zvládnuť. Musíme sa poučiť zo zápasu s Francúzskom, hrať disciplinovane, nenechať sa vylučovať a napodobniť niektoré naše úspešné tretiny na turnaji," dodal Šatan.

Zdieľajte:
Pridal: Peter H
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články