Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Laco: Mužstvo potrebovalo impulz...

Prvýkrát na hokejových MS v Minsku nedochytal stretnutie slovenskej reprezentácie brankár Ján Laco.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V piatkovom zápase so Švédskom (1:3) prepustil po úvodnej dvadsaťminútovke za stavu 0:2 miesto medzi žŕdkami Jaroslavovi Janusovi, ktorý si tak odbil premiéru na šampionáte v bieloruskej metropole.

"Prvá tretina nám herne nevyšla. Inkasovali sme dva góly z presiloviek a tréneri sa po nej rozhodli pre zmenu," vysvetlil striedanie Ján Laco. Aj on v uplynulých dňoch bojoval s chorobou, ktorý tvrdo zasiahla slovenskú šatňu. Podľa hrdinu strieborného tímu z MS 2012 v Helsinkách však brankárska výmena nemala nič spoločné s jeho šetrením na sobotňajší zápas s Talianskom. "Ja som sa z toho viac-menej dostal a bol som už zdravotne v poriadku. Mužstvo však potrebovalo impulz. Aj sa nám podarilo zápas zdramatizovať, Jaro chytal dve tretiny výborne," pochválil Janusov výkon brankár Donbassu Doneck, ktorý je podľa vlastných slov pripravený proti Taliansku nastúpiť od začiatku.

Rovnako ako vlani na šampionáte v Helsinkách bol Janus "hodený do vody" za nepriaznivého stavu. "Asistent trénera Peter Oremus mi po prvej tretine povedal, že idem do bránky. Snažil som sa rozcvičiť a pomôcť tímu ešte niečo s tým zápasom spraviť. Po dlhšej dobe som dostal šancu a chytalo sa mi dobre, šlo na mňa veľa striel, i keď nie z vyložených pozícií. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám to už otočiť," komentoval duel brankár Slovana Bratislava.

Za 40 minút naňho smerovalo 25 striel. Zo siete vyťahoval jediný puk, keď ho v 42. minúte za stavu 1:2 prekonal z veľkej diaľky zadák Magnus Nygren. "Súperov obranca dostal puk na modrú a stiahol si ho na stred. Strela prešla pomedzi nohy nášho hráča, ktorý sa ju neúspešne snažil zblokovať. Puk som zbadal až v poslednej sekunde a bohužiaľ, prepadol mi cez lapačku," opísal Janus situáciu, ktorá definitívne rozhodla o švédskom triumfe. Inkasovaný gól ho mrzel. "Nehovorím, že sa nedal chytiť, ale mám pocit, že celý šampionát inkasujeme príliš veľa gólov od modrej čiary. Málo blokujeme súperove strely. S tým máme problém. Švédi sa neustále hádzali do striel, kryli ich aj hlavou, z toho by sme si mali zobrať príklad. Treba na tom popracovať, najmä pred zápasom s Talianskom," zdôraznil Janus.

Zdieľajte:
Pridal: Martin Žigo
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články