Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lada v Moskve tesne zvíťazila, väčšine riadna hracia doba nestačila

KHL
Na programe dnešného kola bolo celkovo 11 zápasoch. Fanúšikovia si teda mali z čoho vybrať.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Metallurg Novokuzneck - Sibir Novosibirsk 2:5 (0:1, 2:2, 0:2)

Góly: 14. Ozhiganov (Gubin,Shumakov), 25. Garifullin, 29. Mitryakov (Stoa,Kosourov), 30. Shumakov (Sannikov,Mamashev), 32. Ozhiganov (Kugryshev), 52. Enlund, 55. Kopeikin (Monya,Ullstrom)

Zápas v Novokuznecku bol na rozdiel od ostatných dnešných stretnutí bohatý na góly. Domáci inkasovali dokopy 5-krát, hostia z Novosibirsku o tri menej. Skóre zápasu otvoril v 14. minúte Ozhiganov. Počas prostrednej časti sa domáci strelecky vyrovnali protivníkovi, no hostia do konca stretnutia svoj náskok navýšili a nenechali nič na náhodu. Najlepším strelcom zápasu sa stal Igor Ozhiganov, ktorý brankára Kareyeva prekonal 2-krát.

A. Jekaterinburg - Metallurg Magnitogorsk 1:2sn (0:0, 0:0, 1:1 – 0:0, 0:1)

Góly: 46. Lewandowski (Klimenko,Antonov), 56. Khabarov (Yakutsenya,Platonov), rozhodujúci nájazd premenil Stapleton

Aj v Jekaterinburgu dnes diváci videli vyrovnaný a dynamický hokej. Po dvoch bezgólových tretinách otvoril skóre zápasu Lewandowski, o desať minút vyrovnával Khabarov. Predĺženie ničomu nepomohlo, duel sa teda presunul do samostatných nájazdov. O výsledku v prospech hostí rozhodol Tim Stapleton .

Severstal Čerepovec - Jokerit Helsinki 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Góly: 22. Jaakola (Sallinen,Aaltonen), 33. Mons (Urbom,Kagarlitsky), 35. Kagarlitsky (Mons)

Duel medzi Čerepovcom a Helsinkami bol najmä o druhej tretine. Práve v nej sa rozhodlo, kto si domov ponesie plný bodový zisk. Ukázalo sa, že hostia dnes ťahali za kratší koniec. Vyrovnaný súboj sa skončil najtesnejším rozdielom. Ústrednými postavami a hokejistami, ktorí sa podpísali pod víťazstvo domáceho Severstalu boli Evgeny Mons a Dmitry Kagarlitsky. Po zápase im na konte svietila 1+1.

HC Soči - Neftechimik Nižnekamsk 2:3sn (0:0, 1:1, 1:1 – 0:0, 0:1)

Góly: 32. Eronen (Sexton,Grigorenko), 39. Krikunov (Shchitov,Kostitsyn), 53. Yevseyenkov (Kulikov,Nikulin), rozhodujúci nájazd premenil Mnikhovich

Soči a Nižnekamsk hrali počas celého dnešného stretnutia vyrovnanú partiu. Len čo jeden skóroval, druhý sa naňho dotiahol. Stav po troch tretinách bol nerozhodný 2:2, zápas sa teda posunul do predĺženia. Ani jednému celku sa však nepodarilo vsietiť vytúžený gól. O víťazovi nakoniec rozhodli samostatné nájazdy. Na tých sa vystriedalo až 9 dvojíc, kým konečne padol rozhodujúci gól. Jeho autorom bol Andrei Mnikhovich.

Lokomotiv Jaroslavľ - Traktor Čelabinsk 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Góly: 60. Plotnikov (Novotný,Averin)

V Jaroslavli rozhodoval (rovnako ako vo väčšine dnešných zápasov), jeden gól. Kľúčovou časťou duelu sa stala tretia 20-minútovka. Práve v nej skóroval Sergei Plotnikov a konečne otvoril skóre vyrovnaného súboja. Asistenciu si pripísal rodák z českého Pelhřimova - Jiří Novotný.

Torpedo Nižnij Novgorod - SKA Petrohrad 0:1sn (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0, 0:1)

Góly: rozhodujúci nájazd premenil Panarin

Zápas v Novgorode spoznal svojho víťaza až v samostatných nájazdoch. Zaujímavosťou je, že počas riadnej hracej doby a predĺženia sa nikomu nepodarilo streliť ani jeden jediný gól. Víťazný nájazd premenil 23-ročný ruský útočník Artemy Panarin a rozhodol tak v prospech SKA Petrohrad.

CSKA Moskva - Dinamo Riga 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 12. Andronov (Nemec,Hjalmarsson), 28. Mamin (Telegin), 44. Hjalmarsson (Grigorenko,Enggvist)

Domáce CSKA si hostí z Rigy postupne rozobralo. V každej 20-minútovke hokejisti Dinama inkasovali po jednom góle, čo domácich hladko doviedlo k plnému bodovému zisku. Zápis do štatistík zaznamenal Čech Ondřej Němec, ktorý sa podieľal na zrode prvého gólu Moskvy.Milan Jurčina hrajúci za Rigu si počas stretnutia dvakrát posedel na trestnej lavici, inak do priebehu zápasu nezasiahol.

Dynamo Moskva - Lada Togliatti 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Góly: 25. Hunkes (Fedorov,Streltsov), 42. Belousov (Shenfeld,Nikitenko), 57. Daugavins (Vishnevsky,Robinson)

V drese hostí dnes bolo mimoriadne vidno české duo Zaťovič – Hunkes. Martin Zaťovič si na svoje konto hneď v úvode zápasu pripísal dve trestné minúty. Hneď po ňom sa na ,,lavicu hanby“ vydal aj Hunkes, no ten si v priebehu zápasu vylepšil meno gólovým zápisom. Bol to práve on, kto v závere prvej 20-minútovky otvoril skóre stretnutia. Jeho Lada si nakoniec dokázala udržať nepatrný náskok a z Moskvy si odnáša zaslúžené body.

Víťaz Podolsk - Jugra Chanty-Mansijsk 3:4pp (2:2, 0:1, 1:0 – 0:1)

Góly: 1. Kempe (Afinogenov), 11. Semenov (Kempe,Porseland), 16. Gusev (Magogin), 18. Maxwell (Larsen), 28. Maxwell (Kašpar,Larsen), 51. Kempe (Semenov,Porseland), 62. Gusev (Magogin)

Na dnešné kolo pomerne vydarená gólová nádielka. Tak ako vo väčšine stretnutí, aj v tomto ťahali domáci hokejisti za kratší koniec. Hráči Jugry otvorili skóre zápasu už 20 sekúnd po úvodnom buly. Autorom gólu bol Mario Kempe. Ten si dnes, rovnako ako Gusev a Maxwell z Jugry, pripísal na svoje konto hneď dva presné zásahy. Nerozhodné skóre posunulo duel do predĺženia, v ktorom skóroval spomínaný Nikita Gusev.

Medveščak Záhreb - Atland Mytišči 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)

Góly: 26. Babchuk (Shmelyov,Potapov), 34. Gilroy (Taratukhin,Shmelyov), 36. Flood (Leino), 40. Wright (Carle,Flood), 47. Leshchenko (Yunkov,Sorokin)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články