Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pánik:Vôbec sme sa nepoučili z predošlých zápasov

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo svojom piatom vystúpení na MS v Bielorusku so Švédskom 1:3 a so ziskom štyroch bodov zostávajú na šiestej priečke v tabuľke A-skupiny. Tú vedú práve hráči "Tre Kronor", ktorí majú po piatku na svojom konte už 14 bodov.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Vladimír Országh, asistent trénera SR (zdroj: RTVS): "Nevyšiel nám vstup do zápasu, v presilovkách sme inkasovali dva góly. Potom sme vyrovnali hru a strelili kontaktný gól. Ako zlomový sa ukázal úvod tretej tretiny, v ktorej sme inkasovali trochu nešťastne. Prípravu na zápasu ovplyvnili choroby hráčov. Okrem tých čo nehrali, viacerí hráči nastúpili prechladnutí. V stopercentnom zdravotnom stave nebol ani brankár Laco a preto sme ho vystriedali po prevej tretine. Dôležitejšie bude, aby bol v poriadku zajtra proti Talianom."

Miroslav Šatan, kapitán SR (zdroj: RTVS): "Nezachytili sme úvod a opäť sme doplatili na zbytočné vylúčenia. V druhej tretine sme sa snažili stratu dotiahnuť, gól nás povzbudil. Veľká škoda, že sme nevyužili viacero šancí v druhej časti hry."

Richard Pánik, útočník SR (zdroj: RTVS): "Vôbec sme sa nepoučili z predošlých zápasov a opäť sme doplatili na zbytočné vylúčenia. Takýmto spôsobom nevyhráme. Osobne sa mi hralo veľmi dobre, v koncovke mi chýbalo trochu šťastia a pokoj na hokejke."

Martin Réway, útočník SR: "Všetci sme odohrali celkom solídny zápas, ale doplácame na to, že nedávame veľa gólov. Neviem, čím to je, že sa trápime v koncovke. Som rád, že nám to konečne padlo v presilovke. Ak sa mužstvo dolieči, bude to fajn."

Ladislav Nagy, útočník SR: "V prvej tretine sme sa Švédov akoby báli, mali sme pred nimi prílišný rešpekt. V druhej tretine sme začali korčuľovať. V tretej tretine nám už dochádzali sily. Ja som sa tiež vytrápil. Musíme si oddýchnuť a doliečiť sa, zajtra nás čaká veľmi dôležitý zápas s Talianskom, v ktorom musíme zabojovať a vyhrať."

Hlas trénera:

Vladimír Vůjtek, tréner SR: "Vedeli sme, že švédske presilovky sú smrtiace, napriek tomu sme súperovi trikrát dali možnosť ich v prvej tretine hrať, či už zlým striedaním alebo zbytočnými faulami v útočnej tretine. Švédi to dokonale využili a dostali sa do komfortného náskoku. Od druhej tretiny sme zlepšili a vyrovnali hru, hrali sme veľmi dobre, dali kontaktný gól a mali niekoľko dobrých príležitostí na skórovanie, no švédsky brankár bol pozorný. Nakoniec sa prejavila kvalita švédskeho mužstva, ktoré si výsledok ustrážilo."

Pär Maarts, tréner Švédska: "Bol to pre nás dôležitý zápas, po ktorom sme chceli stáť na víťaznej strane. Slováci majú lepšie fyzické parametre a v súbojoch pri mantineli sme mali s nimi problémy. V druhej tretine za stavu 2:1 nás brankár podržal. Ináč to bol z našej strany veľmi dobrý výkon, boli sme lepší a oproti včerajšiemu súboju s Francúzmi sme spravili krok dopredu."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články