Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sila trojkoruny pokorila našich bojovníkov

V dnešnom zápase sa stretlo Slovensko so severským súperom zo Švédska. Slováci podali výborný výkon, za ktorý sa určite hanbiť nemusia.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Švédsko – Slovensko 3:1

Góly: 11. Gustav Nyquist (Axelsson), 20. Mikael Backlund (Lidstrom), 42. Magnus Nygren (Klasen) – 30. Martin Marinčin (Réway, Tatar)

Úvodné zostavy:

Švédsko: Nilsson (Ullmark) – Fransson, Ekholm, Lindström, Möller, Backlund – Burström, Andersen, Jarnkrok, Nyquist, Klasen – Erixon, Nygren, Hjalmarsson, Sjögren, Ericsson – Lundqvist, Axelsson, Rasmussen, Danielsson

Slovensko: Laco (Janus) – Ďaloga, Sloboda, Šatan, Viedenský, Nagy – Švarný, Valach, Miklík, Mikúš, Tatar – Marinčin, Brejčák, Tybor, Pánik, Šťastný – Čerešňák, Mihálik, Skokan, Réway

Slovenská zostava bola poriadne preriedená kvôli viróze, ktorá trápi aj iné tímy. V zápase nenastúpili Hrivík ani Haščák a naše formácie boli poriadne premiešané. Od začiatku prvej tretiny sa Švédi dostávali do dobrých pozícii, v prvej minúte sa v takej ocitol Hjalmarsson, ale Laco bol pozorný. Nedisciplinovanosť nás stála vylúčenie a v štvrtej minúte sme sa dostali do oslabenia kvôli veľkému počtu hráčov na ľade.Bránili sme sa dobre, dokonca sme pohrozili aj prečíslením vo vlastnom oslabení vďaka Rišovi Pánikovi, ale nakoniec si to rozmyslel a radšej iba pozbieral cenné sekundy. Celkovo sme ale zahrali oslabenie dobre a Švédov sme do vyloženej šance nepustili. V siedmej minúte sme pohrozili aj my, Ďaloga potiahol puk do pásma, prenechal ho Skokanovi, no Nilsson bol v bráne pozorný. O minútu neskôr sa opäť uvoľnil Ďaloga, dorážať sa snažil Nagy no jeho nasadenie označili rozhodcovia za nedovolené a poslali ho za sekania na švédskeho brankára na trestnú lavicu. Švédi sa usadili v našom pásme a z prvej veľkej šance dokázal prekonať brankára Laca Švéd Nyquist – 1:0.

V 14. minúte sme dostali príležitosť presilovej hry aj my, aktivita Réwaya si vyžadovala až nedovolený zákrok a na trestnú lavicu išiel Fransson. Švédsku bránku sme ale výraznejšie neohrozili a stav sa nemenil. Tesne pred koncom úvodnej dvadsaťminútovky zbytočne fauloval opäť Laco Nagy a znovu sme sa museli brániť. Po 41 sekundách sa nám to stalo aj osudným a po štvrtom góle Backlunda na tomto šampionáte sme prehrávali už 2:0. Ihneď po vhadzovaní sme sa ale dostali do peknej príležitosti, Nilsson puk stratil z dohľadu a takmer inkasoval. Švédi ale bránili pri tejto príležitosti nedovolene a druhú tretinu sme začínali v početnej výhode.

Do druhej tretiny spravili tréneri zmenu v zostave a Laca v bráne vystriedal Janus. Presilovku sme však v úvode druhej tretiny nevyužili a po návrate Sjogrena z trestnej lavice sa Švédi okamžite usadili v našom pásme a na Janusa vytvorili nepríjemný tlak. V šiestej minúte druhej tretiny sme pohrozili aj my, v dobrej streleckej príležitosti sa ocitol Rišo Pánik, no Nilssona neprestrelil. O necelé dve minúty sa opäť dravo predieral dopredu Ďaloga a vypýtal si faul, oddýchnuť si šiel na dve minúty opäť Fransson. Napriek niekoľkým dobrým príležitostiam sa nám skórovať nepodarilo, no ihneď po skončení presilovky sa odrazená strela Martina Marinčina dostala až do švédskej brány – 2:1.

V 37. minúte išiel na trestnú lavicu švédsky kapitán Joel Lundquist za faul na Viedenského a opäť sme dostali výhodu presilovej hry. Po krásnej zadovke Pánika sa dostal do výbornej príležitosti Miklík, no svoju šancu nepremenil a viac sme už v našej početnej výhode ani v druhej tretine nestihli.

Tretiu tretinu sme začali aktívne, Tatar v útočnom pásme obišiel švédskeho hráča a našiel voľného Andreja Šťastného, no ten Nilssona nepremenil. O minútu na to však prišla strela obrancu Nygrena na ktorú Janus dobre nevidel a prepadla až do našej brány – 3:1. Slováci ostali po góle otrasení, na konci 44. minúty išiel na trestnú lavicu Martin Marinčin za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. Švédi boli dotieraví a vytvorili si hned spočiatku niekoľko veľkých príležitostí, Janusa dokonca zachránila tyčka. Nakoniec sme gól v oslabení neinkasovali, no Švédi sa dostali do obrovského tlaku a našim chlapcom nedovolili v podstate nič ani v hre piatich proti piatim.

V posledných minútach sme sa pozviechali k záverečnému náporu, no Švédi tak, ako v celom zápase, výborne blokovali naše strelecké pokusy. Na slovenských hráčoch bola očividná aj únava z náročného zápasu a často nám chýbal dôraz v zakončení. Blízko k zníženiu mal dve minúty pred koncom Martin Réway, no trafil iba brankára Nilssona. Švédi nás ani nepustili do hry bez brankára a svoj náskok ustrážili.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články