Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

5 momentov, pri ktorých Slováci na poslednej All-Star hviezdili

Top
Po skončení hlasovania čakal Slovákov trpký moment po zistení konečnej zostavy All-Star tímov. Tento ročník Slovákov obišiel, no vďaka zraneniu Pekka Rinneho a Jimmyho Howarda nás bude reprezentovať Jaroslav Halák ako celkovo prvý slovenský brankár, ktorému sa tejto pocty dostalo. Zaspomínajme si však akým spôsobom dokázali Slováci žiariť v poslednom zápase hviezd.
Zdroj: youtube.com
Zdieľajte:

5-Kapitán skóruje

Nebyť Nicklasa Lidstroma, Chára by bol prvý európsky kapitán, ktorý dokázal svoj tím pretlačiť až do samotného finále NHL a následne vybojovať Stanley Cup. Najlepšieho obrancu Slovenska však môže tešiť fakt, že mu bolo ako prvému Slovákovi pridelené kapitánske „Céčko“ na prestížnej All-Star Game. Svoje kapitánstvo na ľade oslávil po prihrávke krajana Mariána Gáboríka.

4-Gáborík zastrelil Lundqvista

Po kontroverznej oslave gólu Mariánovho spoluhráča Artema Anisimova, ktorý predviedol po strelení puku do bránky Tampy Bay Lightning sa vyvolalo mnoho moralistických otázok o jeho počine. All-Star Game je však o priateľstve a zábave a v tomto duchu predviedol Gáborík rovnaký kúsok po tom, čo po skvelej prihrávke od Datsyuka dorazil puk do takmer prázdnej brány za spoluhráča Lundqvista.

3-Hossovo nádherné zakončenie

Marián Hossa patrí k najlepším hráčom sveta, dokázal to aj na prestížnej exhibícií All-Star Game. Po Gáboríkovej „žabke“ dokázal prekonať naraz tohoročného najlepšieho obrancu Erika Karlssona a puk dostať skvelým zakončením za chrbát jednému z finalistov Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára.

2-Chárova delovka

Čo sa týka najtvrdšej strely, slovenský obor Zdeno Chára v tejto disciplíne nemá absolútne žiadnu konkurenciu. Tento ročník mohol byť piatym v rade, kedy by sa kapitánovi z Bostonu podarilo vyhrať v rýchlosti vystreleného puku. Chára zároveň drží rekord v najtvrdšej strele histórie NHL. (175.1 km/h)

1-Najdôležitejší hráč All-Star Game

Nominácia na spomínanú udalosť je veľká pocta, no stať sa najdôležitejším hráčom zápasu je niečo, o čom sníva každý mladý hokejista. Marián odohral skvelý zápas, dokázal nastrieľať hat-trick a na jeden gól nahrať svojmu krajanovi. Ocenenie Gáboríka patrí bezpochyby medzi najpamätnejšie momenty pre Slovákov z posledného All-Star Game.

Zdieľajte:
Pridal: Jakub Hajduk
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články