Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Diváci vytlieskali Godlu, Slovan prehral

KHL
Hoci sa premiéra Denisa Godlu v drese Slovana Bratislava v KHL neskončila víťazne, talentovaný brankár si vyslúžil ovácie vypredanej Slovnaft arény aj titul najlepšieho hráča "belasých". Obával sa, že pri debute bude musieť striedať, napriek dvom inkasovaným gólom mal napokon zo svojho výkonu dobrý pocit.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ešte len 19-ročný brankár si pripísal 21 úspešných zákrokov, prehra 0:2 ho však mrzela. Na náročný duel nemal veľa času pripraviť sa, keďže o nasadení do stretnutia v pozícii jednotky sa dozvedel len v sobotu ráno. "Škoda, že sme prehrali. Boli sme lepší, akurát sme nepremenili šance a z prečíslenia a presilovky sme dostali góly. Neostáva nám nič iné, len pokračovať ďalej v práci. Cítil som sa dobre a som rád, že mi to aspoň trochu vyšlo, hoci nie víťazne," uviedol Godla.

V uplynulých dňoch pocítil príchuť pravej zámorskej záťaže. Vo štvrtok sekundoval Johanovi Backlundovi zo striedačky pri prehre Slovana so Soči v pomere 3:5, v piatok sa už hlásil v Piešťanoch a vychytal domácim víťazstvo 3:1 nad Skalicou. Ani nie o 24 hodín sa opäť potil medzi tromi žŕdkami. S preorientovaním sa na inú, výrazne náročnejšiu súťaž však nemal problém. "Bolo to v pohode. Skalica mala množstvo protiútokov, ktoré sa gólom neskončili. Dnes som si to vyskúšal aj na hráčoch Dinama, ale tým sa podarilo dať mi gól. Potom výborne odohrali presilovku a inkasovali sme druhýkrát. Inak si myslím, že sme s nimi hrali viac ako vyrovnaný hokej," dodal najužitočnejší hráč a najlepší brankár uplynulého juniorského šampionátu v Kanade.

Aplauz vypredanej Slovnaft arény zožal už pred úvodným buly. Ako ho diváci podporili pred premiérovým štartom v nadnárodnej súťaži, tak ho po troch tretinách vyprevadili rovnako búrlivým potleskom. "Bolo to príjemné, pre mňa zároveň povzbudenie, aby som sa nebál. Do zápasu som šiel s tým, že chcem odovzdať zo seba maximum," uviedol Godla, ktorému pohotovostné presuny z Bratislavy do Piešťan neprekážajú: "Nie je to úplne ideálne, ale dá sa to zvládnuť. Potrebujem čo najviac chytať. Som rád, že môžem chodiť do Piešťan a byť aj tu. Oddýchol som si, zapracoval sa do tréningov a cítim, že je to lepšie a lepšie. V nedeľu však ďalší zápas asi nezvládnem," dodal s úsmevom Godla.

Jeho sobotňajší výkon pochválil aj tréner "belasých" Petri Matikainen. "Je to mladý brankár, ktorý podal dobrý výkon. Nevedel som, kedy pôjde chytať. O jeho nasadení som sa rozhodol až vo chvíli, keď sa zranil Backlund," uviedol kormidelník Slovana.

Vypredaná Slovnaft aréne videla od úvodných sekúnd rýchlu hru, v ktorej vďaka slabej streleckej produkcii absentovala efektivita. Obe mužstvá mali niekoľko príležitostí na otvorenie skóre, no to sa podarilo až Denisovi Kokarevovi v 28. minúte. V závere druhej časti na neho v presilovke nadviazal Mat Robinson, na čo sa už Slovanu nepodarilo nájsť odpoveď. "Belasí" po prehre klesli v tabuľke Západnej konferencie na poslednú 14. priečku, po 48 odohratých zápasoch majú na konte 57 bodov rovnako ako dvanásty Medveščak Záhreb a trinásty Atlant Mytišči. Na ôsme miesto zaručujúce účasť v play off strácajú aktuálne šesť bodov.

Zverenci trénera Petriho Matikainena budú v sérii duelov na domácom ľade pokračovať už v utorok, keď o 19.30 h privítajú bieloruský Dinamo Minsk pod vedením slovenského kormidelníka Ľubomíra Pokoviča.

Slovan Bratislava - Dinamo Moskva 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Góly: 29. Kokarev (Volkov), 36. Robinson (Volkov, Pestuško). Rozhodovali: Naumov, Olenin - Majtak, Pronskich, vylúčení: 7:7, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

Slovan Bratislava: Godla – Luža, Sersen, Štajnoch, Barker, Brejčák, Kozák – Bartovič, Surový, Nagy – Hudáček, Murley, Vondrka – Jeglič, Tičar, Ölvecký – Kudrna, Šťastný, Lunter - Rehák, White

Dinamo Moskva: Lazušin - Solovjov, Jalasvaara, Višnevskij, Robinson, Korjagin, Mironov, Osipov - Karsums, Cvetkov, Karpov - Daugavinš, Volkov, Pestuško - Dugin, Tereščenko, Žerdev - Kokarev, Soin, Babenko - Brjukvin

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články