Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najproduktívnejší hráč Slovana, Nagy: "Nemáme čo stratiť"

KHL
Hokejisti Slovana Bratislava nezvládli jeden z kľúčových duelov v boji o postup do play off. Po štvrtkovej prehre 3:5 s HK Soči ich od ôsmej priečky zaručujúcej účasť vo vyraďovacích bojoch síce delí len päť bodov, no v hre o ňu zostáva aj ďalších päť tímov Západnej konferencie. Podľa slov Ladislava Nagya nemajú "belasí" v závere základnej časti čo stratiť.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Štvrtkový duel sa vyvíjal podľa scenára Slovana len v úvodnej tretine. Po góle Libora Hudáčka sa dostal do vedenia, no v 37. minúte si jeho hráči vybrali slabšiu chvíľku v defenzíve a zaplatili za ňu dvojgólovú daň. "Leopardi" si vytvorili následne sľubný trojgólový náskok, a hoci sa do záverečného klaksónu báli o výsledok, o tri body napokon neprišli. "Čakali na naše chyby. My sme ich spravili a oni dávali góly. Doma nám to nejde, nevieme tvoriť. Neviem, prečo nehráme rovnako ako vonku, kde zbierame body. Ľudia od nás očakávajú, že budeme tvoriť. Musíme si však povedať otvorene, že mužstvo na to nemáme," otvorene uviedol Ladislav Nagy.

S 30 kanadskými bodmi najproduktívnejší hráč "belasých" odhalil po stretnutí jednoduchú taktiku hostí. Tí si počkali na zaváhania neefektívneho súpera a keď sa naskytla príležitosť, bez zaváhania ju využili. "Nedali sme góly. V tretej tretine sme začali strieľať, tlačiť sa viac do bránky. "Luži" (Patrik Luža, pozn. red.) nastrelil tyčku na konci, čo je škoda, lebo ak by to padlo, bolo by 4:4. V predĺžení by sme možno schmatli nejaké body," kalkuloval Nagy.

Slovan čaká v záverečných trinástich dueloch základnej časti náročná úloha. Pri reálnych bodových rozdieloch v tabuľke a nepredpokladaných okolnostiach bude bojovať o dve posledné miestenky do play off zo 7. a 8. miesta až osem tímov, ktoré majú na seba v tabuľke minimálnu stratu. "Už nie je tlak na nás, musíme hrať uvoľnene," uviedol Nagy a dodal: "Nemáme čo stratiť. Musíme ísť ďalej, každý jeden si bez tlaku na svoju osobu musí hrať svoje. Ideme do toho pokojne a uvidíme, čo bude."

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články