Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čo ukázal prvý týždeň šampionátu

V posledných rokoch verejnosť čoraz viac konštatuje vyrovnávajúcu sa kvalitu účastníkov MS. Turnaj v Bielorusku bude zrejme po skončení vyhlásený za najvyrovnanejší všetkých čias.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Majstrovstvá sveta v bieloruskom hlavnom meste Minsk priniesli do dnešného dňa niekoľko veľkých prekvapení. Prvý šok v podobe prehry Kanady s reprezentantmi Francúzska napovedal, že favoriti to v súčasnom hokeji majú omnoho náročnejšie ako v dobe minulej. Ďalšie turnajové prekvapenia, teda zlyhania Fínska a USA s Lotyšskom, či trpký výsledok našich slovenských hokejistov s Francúzmi ukazujú, že hokejová špička je momentálne veľmi rozšírená. Mali by sme si tak pomaly zvykať, že v dnešnej dobe už nikto neprichádza na šampionát ako jasný outsider.

Rusi zatiaľ valcujú

Najväčšími favoritmi na zlatú medailu boli pred MS vyhlásení reprezentanti Ruskej federácie. Tieto predpoklady zostávajú nemenné aj po prvom šampionátovom týždni. Napriek avizovanej vyrovnanosti tímov sa Rusi zatiaľ veľmi nepotrápili a suverénne zdolali úplne všetkých doterajších súperov. Sklamaná reprezentácia po ZOH v Soči tak jasne ukazuje, po čo si do Bieloruska prišla. Najväčšími konkurentmi Rusov sú podľa IIHF reprezentácie Kanady, Švédska, Fínska, či zatiaľ najväčšie prekvapenie turnaja - hokejisti Lotyšska.

Organizácia Bielorusov vychádza

Protesty aktivistov pred samotným štartom šampionátu v Bielorusku poukazovali na to, že v krajine bývalého východného bloku vládne ešte stále prísny a neľudský režim, nastolený diktátorom Alexandrom Grigorievičom Lukašenkom. Bielorusi sa obávali, že MS budú len apatickou propagáciou politických vládcov. Lukašenko na otvorení šampionátu síce vystúpil, návštevníci však počas ostatných zápasov údajnú provládnu propagandu nepocítili.

Fanúšikovia, ktorí do krajiny pricestovali, vyzerajú v Minsku zatiaľ spokojne. Mesto momentálne naozaj žije hokejom. Bielorusi sú výborní podporovatelia a ukazujú, že majú ľadový šport naozaj radi. Počas zápasov domáceho mužstva je tak hlavný štadión beznádejne vypredaný. To, čo chýbalo na posledných dvoch šampionátoch v severskom Fínsku a Švédsku je v Bielorusku konečne naplnené. Atmosféra v arénach je výborná a na zápasy chodí obrovské množstvo fanúšikov. Môžeme tak konštatovať, že prvý týždeň MS poskytol veľké množstvo radostí, uvidíme, čím osloví šampionát vo svojej druhej polovici.

ANKETA: Páčia sa vám zatiaľ MS v Bielorusku?

  • Áno

    75%

  • Nie

    25%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: iihf.com

Diskusia

Podobné články