Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan v Podolsku nádejne viedol, pochoval ho záver

KHL
Slovanu sa aj dnes vypomstil nepodarený záver. V Podolsku síce prehral, no z predĺženia si odnáša cenný bod.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Víťaz Podolsk - HC Slovan Bratislava 2:1pp (0:0, 0:1, 1:0 – 1:0)

Góly: 38. Hudáček (Štajnoch,Nagy), 55. Afinogenov (Grebeškov), 63. Kempe (Semionov,Porseland)

Divácka kulisa Ľadového dvorca Víťaz videla zaujímavú úvodnú tretinu. Tá sa pre hostí zo Slovenska niesla v nie príliš vydarenom duchu. Len 33 sekúnd po úvodnom vhadzovaní sa píšťalka rozhodcu rozozvučala opäť. Na trestnú putoval na päť minút za narazenie na mantinel Lunter, ktorý si odsedel trest za svojho spoluhráča Murleyho. Ten sa z ľadovej plochy pobral rovno do šatne, arbiter mu totiž prisúdil trest do konca zápasu. Skóre duelu mohol otvoriť Grebeško, Backlundove betóny jeho prudkú strelu zastavili. Domáci nemuseli na odpoveď dlho čakať. Žiga Jeglič sa dostal do brejku a rútil sa osamotene na Säteriho, ten ale svoje mužstvo podržal. Tesne po skončení nevydarenej presilovky sa ,,belasím“ naskytla skvelá príležitosť na vsietenie prvého gólu. Na konci akcie bol Vondrka, ktorý si skúsene nadvihol puk a snažil sa ,,zahodiť“ ho za brankára. Ten vytiahol krásny zákrok a skóre zostalo aj naďalej nezmenené. Po ďalšej premrhanej hre v početnej výhode Slovana si na chuť prišli domáci. Koroľov nahral rozbehnutému Soloduchinovi, jeho brejková príležitosť však skončila na ochrannom skle za bránou.

V úvode prostrednej časti sa hostia spod Tatier úspešne ubránili dohrávanej presilovke domácich. Backlundovi pohrozil Čech Kousal, jeho nevydarenú strelu sa snažil doťúknúť Kempe, neúspešne. Peknú akciu vypracoval Surový, Säteri jeho puk zdarne vyrazil, no pred bránou ešte dorážal Tičar. Následne bola Slovanistom venovaná presilovka o jedného, o pár sekúnd aj o druhého hráča. Najsvetlejším momentom týchto sekúnd bola ,,dorážka“ Nagyho stojaceho tesne pred gólmanom Podolsku. V závere druhej tretiny dostal Slovan ďalšiu veľkú možnosť na vyrovnanie. Hráči v bielom si totiž opäť zahrali presilovú hru. Tá sa domácim stala osudnou. Skóre zápasu otvoril dorážkou Satäriho vyrazeného puku Libor Hudáček. Posledná časť stretnutia sa začala zostra. Domáci zatlačili ,,belasých“ ako sa len dalo. Nečudo, veď dnešné body boli pre oba tímy veľmi dôležité. Tlak síce nebol gólovo odmenený, no vyžiadal si fauly, konkrétne seknutie v podaní Šťastného. Backlundovu lapačku poriadne potrápila Koroľova strela z medzikružia. Následne sa hostia oslobodili, dokonca sa dostali do prečíslenia 2 na 1. Na konci akcie bol Bartečko, jeho strela však Säteriho bránu minula. Po ďalšej bezgólovej presilovke Víťazu Podolsk bolo v Ľadovom dvorci poriadne horúco. Jakubovovi sa totiž podarilo pretlačiť puk za Backlundov chrbát, videorozhodca ale tento gól neuznal. Slovan mal víťazstvo na dosah ruky, no vylúčenie Netíka za hákovanie mu zmarilo všetku radosť. Domáci totiž hru v početnej výhode využili a vyrovnali. Maxim Afinogenov našiel medzierku v obrane gólmana ,,belasých“ a strelou z uhla vsietil prvý gól Podolsku.

Vyrovnaný stav posunul zápas do ďalšej fázy – v Ľadovom dvorci Víťaz nasledovalo predĺženie. Necelé tri minúty po jeho zahájení rozhodol o výsledku stretnutia Mario Kempe.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články