Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokejové šialenstvo sa vracia, MS 2019 budú na Slovensku!

Slovenskí hokejoví fanúšikovia uvidia druhýkrát v samostatnej histórií v našej krajine naživo Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji mužov! Informáciu o stiahnutí švajčiarskej kandidatúry dnes priniesol Slovenský zväz ľadového hokeja.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovensko kandidovalo na usporiadanie Majstrovstiev sveta v roku 2019 spoločne so Švajčiarskom, a aj keď sa našej kandidatúre veľké šance na úspech nedávali, zrazu je všetko inak!

"Švajčiarsko stiahlo kandidatúru na MS 2019. Slovensko tak zostalo jediným kandidátom na svetový šampionát v roku 2019. To znamená, že slovenskí fanúšikovia uvidia hokejovú elitu v našej krajine už o štyri roky!," uviedol na oficiálnom facebookovom profile SZĽH.

„Nás teší, že už v predstihu sme zostali ako jediný kandidát na MS 2019, ale našu úspešnú kandidatúru musia potvrdiť na kongrese IIHF v Prahe ešte delegáti. Do kandidatúry sme vložili to najlepšie, čo sme mohli a vypracovali skutočne kvalitnú prezentáciu, ktorú bolo potrebné odovzdať do 10. januára 2015. IIHF ju malo k dispozícii už pred Vianocami a nás len teší, že to dopadlo takto. Aj keď sme zostali jediným kandidátom a víťazstvo máme viac menej isté, nič to nemení na tom, že budeme naďalej pracovať na sto percent a zodpovedne pripravíme všetky potrebné podklady. Chceme, aby sa o MS 2019 hovorilo ešte ako o vydarenejších, ako v roku 2011, ktoré mali obrovský úspech,“ povedal prezident SZĽH Igor Nemeček.

Slovensko zaujalo svet, keď počas MS 2011 ohúrilo výbornou atmosférou:

Naposledy hostilo Slovensko Majstrovstvá sveta seniorov v roku 2011, ale nedopadli pre domáci tím vôbec dobre. V základnej skupine A nestačil výber Glena Hanlona na Rusko a Nemecko, porazili iba Slovinsko a aj to s veľkými problémami.

Ani zápasy v kvalifikačnej skupine nedopadli o nič lepšie. Nad naše sily boli Fíni a Česi, domáci národný tím vyhral iba nad Dánskom. Tento zápas si však zapamätá veľa nielen slovenských hokejových fanúšikov, pretože to bol rozlúčkový zápas Pavla Demitru v drese s dvojkrížom na hrudi.

Majstrami sveta sa stali už spomínaný Fíni, ktorí si vo finále poradili až prekvapivo vysoko, 6-1, so susedným Švédskom. V zápase o tretie miesto sa stretli českí reprezentanti s Ruskom a bronz putoval k našim susedom, keďže aj vďaka hattricku Červenku, zvíťazili 7-4.

Čo sa týka individuálnych ocenení, tak najviac bodov zaznamenal fínsky útočník Jarkko Immonen, ktorý nazbieral 12 bodov, za deväť gólov a tri asistencie. Hneď za ním sa umiestnila desaťbodová trojica Plekanec-Červenka-Berglund, deväť bodov pozbierali Tavares, Olimb, Jágr, Eliáš a Granlund

Najužitočnejším hráčom bol vyhlásený švédsky brankár Viktor Fasth, ktorý sa stal aj Najlepším brankárom a členom All-Stars tímu. Medzi zadákmi dominoval Alex Pietrangelo a medzi útočníkmi česká legenda Jaromír Jágr.

All-Stars tím: Fasth (Švédsko)- Pietrangelo (Kanada), Petrasek (Švédsko)- Berglund (Švédsko), Immonen (Fínsko), Jágr (Česko)

Informácie dopĺňame.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Hokejovýsvet.sk, szlh.sk, wikipedia.com

Diskusia

Podobné články