Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenská päťka týždňa: Ďaloga s Mikúšom oporami pražskej Sparty

Je tu opäť nedeľa a opäť tu máme aj slovenskú päťku týždňa! V období od 4.1.2015 do 10.1.2015 sa darilo najmä slovenským útočníkom a tak bolo veľmi ťažké vybrať troch najlepších. Svojim tímom boli oporami napríklad Ján Pardavý (0+3), Dávid Buc (3+0) či Patrik Lušnák (1+4), ale do našej formácie sa dostali iní hráči. Predstavujeme vám slovenskú päťku týždňa podľa portálu Hokejový svet!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Brankár:

Vladimír Kováč - Sary Arka Karaganda (VHL)

Dvadsaťsedemročný odchovanec trenčianskeho hokeja pôsobí už tretiu sezónu v ruskej VHL. V drese Sary Arka Karagandy odchytal v uplynulom týždni jeden zápas. Bol to jediný zápas jeho mužstva v tomto týždni. Kováč si pri výhre 9:0 nad šiestym celkom tabuľky pripísal čisté konto. Brankár, ktorý predtým chytával iba na slovenských klziskách patrí v Karagande medzi opory tímu. V jeho prvej sezóne sa stal najlepším brankárom celej ligy. V minulom ročníku bol zase najlepším brankárom v Play-Off a v tejto sezóne je aj vďaka jeho výkonom Karaganda neohrozene na čele tabuľky celej VHL!

Obrana:

Juraj Mikuš - HC Sparta Praha (Česko)

Rodák z Trečína sa po minuloročnom pôsobení v Leve Praha rozhodol ostať v hlavnom meste Česka a upísal sa pražskej Sparte. V nej vytvoril dvojičku s Marekom Ďalogom a obom im to spolu ide veľmi dobre. V uplynulom týždni odohrala Sparta tri stretnutia a dvakrát sa tešila z víťazstva. Juraj bodoval najprv v zápase so Zlínom. Sparta zvíťazila 6:2 a Mikúš prihrával na druhý gól svojho mužstva, ktorý strieľal Rolínek. Najviac sa ale tomuto dvadsaťšesťročnému odchovancovi Dukly Trenčín darilo v nasledujúcom zápase. Na domácom ľade najprv prihrával na vyrovnávajúci gól Sparty (3:3) v súboji s Libercom a potom v predĺžení po prihrávke Ďalogu rozhodol o výhre svojho mužstva. Jeden gól si potom ešte pripísal pri prehre 3:6 na ľade Pardubíc.

Marek Ďaloga - HC Sparta Praha (Česko)

Ako sme už spomínali vyššie, Juraj Mikúš pôsobí v jednej formácii práve s Marekom Ďalogom. Aj ten v uplynulom týždni pomohol pražskej Sparte svojimi výkonmi. Marek zaznamenal v troch zápasoch svojho tímu až štyri asistencie. Dvadsaťpäťročný rodák zo Zvolena si pripísal jednu asistenciu v prvom zápase týždňa, keď prihrával na gól Kumstáta pri výhre 6:2 na ľade Zlínu. Už o dva dni neskôr bol, takisto ako Juraj Mikúš, výraznou postavou pri víťazstve s Libercom po predĺžení. Ďaloga mal prvú asistenciu pri vyrovnávajúcom góle Dragouna na 3:3 a v predĺžení asistoval pri víťaznom góle Mikúša. Štvrtú asistenciu v týždni si Marek pripísal v zápase s Pardubicami, keď prihrával na gól jeho obrannej dvojičky, Juraja Mikúša.

Útok:

Peter Klouda - Corona Brasov Wolves (MOL Liga)

Momentálne už tridsaťšesťročný center, ktorý si vyskúšal viacero tímov v slovenskej Extralige, sa v nadnárodnej MOL Lige v uplynulom týždni opäť naplno vybláznil. V troch zápasoch si odchovanec popradského hokeja pripísal 5 bodov a dopomohol k dvom víťazstvám svojho tímu. V prvom zápase týždňa na ľade Debrecínu strieľal druhý gól svojho tímu pri víťazstve 2:1. Najviac sa Klouda presadil v druhom zápase týždňa. Pri výhre 7:1 na ľade Ferencvárosu si pripísal tri asistencie. Piaty bod zaznamenal v sobotňajšom zápase, keď pri prehre 2:6 prihrával na druhý gól Brašova.

Karol Csányi - Újpest TE (MOL Liga)

Výborný týždeň má za sebou stále iba dvadsaťtriročný rodák z Komárna. Útočník maďarského Újpestu sa v troch zápasoch presadil gólovo hneď štyrikrát! Svoj prvý gól v tomto týždni zaznamenal poslednú nedeľu na domácom ľade v súboji s Csíkszeredou (4:3 po sn), keď v tretej tretine poslal svoj tím do vedenia 3:2. Hostia ale vyrovnali dvadsať sekúnd do konca. Csányi ale napokon rozhodol o víťazstve Újpestu, keď premenil víťazný nájazd. Ďalší presný zásah si pripísal o dva dni neskôr. Jeho gól ale nezabránil prehre 5:8 s Miškovcom. V piatok nastúpil Karol aj na posledný zápas týždňa. Pri výhre 5:2 na domácom ľade s Debrecínom strelil dva góly a bol výraznou postavou svojho tímu.

Michal Šátek - HSC Csíkszereda (MOL Liga)

Michal Šátek musí mať po tomto týždni veľmi zmiešané pocity. Jeho tím totižto prehral všetky tri svoje zápasy, no dvadsaťosemročný útočník sa tešil hneď zo štyroch gólov a jednej asistencie. V prvom zápase zaznamenal útočník, ktorý hokejovo vyrastal v Skalici, hetrik a premenil aj nájazd, no ani to nestačilo jeho mužstvu na víťazstvo na ľade Újpestu. Csíkszereda prehrala 3:4 po samostatných nájazdoch. Už o dva dni prišlo ďalšie sklamanie. Šátek prihrával na prvý gól zápasu s Novými Zámkami, ale tie sa nevzdali a skóre zápasu otočili. V tretej tretine ešte na konečných 3:2 korigoval Biro. Michal strelil v tomto týždni ešte jeden gól. V zápase s DAB-Doclerom vyrovnával na 1:1, no jeho tím nakoniec prehral 1:4. Tento dvadsaťosemročný odchovanec Skalice má teda za sebou jeden z najlepších týždňov v kariére, no určite by bol radšej, keby jeho góly prinášali víťazstvá.

ANKETA: Kto je podľa vás najväčšia hviezda týždňa?

  • Vladimír Kováč

    13%

  • Marek Ďaloga

    63%

  • Juraj Mikúš

    13%

  • Peter Klouda

    13%

  • Karol Csányi

    0%

  • Michal Šátek

    0%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články