Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Backlund vychytal víťazstvo v Jaroslavli

KHL
Hokejisti Slovana Bratislava triumfovali v druhom dueli na siedmom tripe prebiehajúcej sezóny KHL na ľade Lokomotivu Jaroslavľ 2:0 a prerušili päťzápasovú šnúru bez víťazstva. "Belasí" majú na konte 56 bodov a figurujú na 11. priečke Západnej konferencie. Na ôsme miesto zaručujúce účasť v play off strácajú štyri body.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovan nastúpil na duel iba s piatimi regulárnymi obrancami, post toho šiesteho v tretej formácii zaujal útočník Tomáš Surový. Duel začal opatrne, hral sa nie príliš atraktívny hokej zo zabezpečených obrán. Slovan sa presadil 17 sekúnd pred druhou sirénou, keď otvoril skóre Netík. V 45. pridal druhý presný zásah Hudáček. Domáci sa gólu nedočkali.

Najbližšie sa zverenci trénera Petriho Matikainena predstavia už v pondelok o 17.30 SEČ na ľade Viťazu Podoľsk.

Lokomotiv Jaroslavľ - Slovan Bratislava 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 40. Netík (Štajnoch), 45. Hudáček (Starosta, Vondrka). Rozhodcovia: Anisimov, Romasko - Maťuša, Petrov, vylúčení: 2:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 9000 divákov.

Lokomotiv Jaroslavľ: Kolesnik – Holos, Vasiljev, Kronwall, Pašnin, Višnevskij, Jakovlev, Gorochov, Ljubuškin – Plotnikov, Apalkov, Averin – Kontiola, Thörnberg, Loktionov – Konkov, Novotný, Platt – Kartajev, Galimov, Gračjov

Slovan Bratislava: Backlund - Luža, Sersen, Štajnoch, Kozák, Starosta, Surový - Nagy, Murley, Bartovič - Netík, Tičar, Jeglič - Hudáček, White, Vondrka - Ölvecký, Šťastný, Kudrna

Úvod duelu mal opatrný priebeh a ani jedno z mužstiev sa príliš nehrnulo do útoku. Domáci sa opierali o výbornú defenzívu a súpera k ničomu nepúšťali. Vpredu však boli jaloví aj oni. Akú takú šancu mal v 6. minúte Holos, no o väčší vzruch v Aréne 2000 sa postaral až v 11. minúte Slovan. Bartovič s Nagyom sa dostali do prečíslenia po chybe domácich pri rozohrávke. Najproduktívnejší hráč "belasých" Nagy v dobrej pozícii vystrelil, ale puk iba opečiatkoval žŕdku Kolesnikovej bránky. Ďalšie minúty už patrili domácim, ktorí prebrali taktovku hry a hrozili pred Backlundom. V 17. minúte však opäť chybovali pri zakladaní akcie, k puku sa dostal Štajnoch, no zblízka netrafil. Vzápätí predviedol Jaroslavľ šikovnú akciu dvoch proti jednému, ale vyznamenal sa Backlund, ktorý betónom vyrazil Loktionovu strelu do odkrytej bránky. Gólman hostí si v závere poradil aj s technickou strelou Plotnikova.

Ani druhá časť veľa hokejovej krásy nepriniesla a obe mužstvá si vypracovali len zopár gólových šancí. Slovan hral od 26. minúty presilovku, Murley sa pokúšal otvoriť skóre, natlačil sa pred Kolesnika, no ten jeho pokus zmaril. Potom prišla početná výhoda aj na druhej strane, ale ani Jaroslavľ Backlunda príliš neohrozil. V 32. minúte mal dobrú možnosť Nagy, no ani na dvakrát sa mu nepodarilo prepasírovať puk za chrbát domáceho brankára. Domáci boli vpredu bezzubí a nezmenila to ani ďalšia presilovka. Diváci sa nakoniec dočkali gólu pred druhou prestávkou. Sedemnásť sekúnd pred sirénou trafil Netík, ktorý dorazil za Kolesnika strelu Štajnocha.

"Belasí" poistili svoje vedenia v 45. minúte, keď sa nasťahovali do útočného pásma, Vondrka nabil Starostovi a jeho strelu tečoval tesne pred brankárom Hudáček - 2:0. Krátko po ňom mohol pridať tretí presný zásah White, ale Kolesnik tentokrát predviedol výborný zákrok. Domáci sa v zostávajúcich minútach snažili otočiť duel vo svoj prospech, držali puk, no nedokázali si vypracovať gólové príležitosti a tak sa z troch bodov tešili hostia.

hlasy po zápase: (hcslovan.sk)

Petri MATIKAINEN, tréner Slovana: "Vedeli sme, že Lokomotiv má veľmi silný tím, o čom svedčala aj dlhá séria bez prehry. Doma sme Lokomotivu podľahli a chceli sme sa pripraviť čo najlepšie na dnešný zápas, čo sa nám podarilo. Podali sme výborný výkon, na chlapcov som pyšný! Hrali sme veľmi dobre od začiatku zápasu, myslím, že sme boli lepší ako súper. V závere sme nespanikárili, hrali veľmi rozumne v defenzíve a ustrážili si dôležité víťazstvo. Skvelý bol aj Backlund, ktorý bol vzadu veľkou oporou. Ďakujem celému tímu."

Tomáš NETÍK, útočník a strelec prvého gólu Slovana: "Dnes veľké víťazstvo pre nás. Pred zápasom som si ani neuvedomoval aký skvelý tím a koľko individualít majú domáci. O skvelej forme hovorí aj ich osem predošlých víťazstiev v rade. Celý tím hral veľmi dobre a zodpovedne po celých 60 minút. Veľkú zásluhu má na zisku troch bodov aj Backy, ktorý chytá ako blázon. Práve jeho zákroky a istota bol myslím najdôležitejší článok – suverénne najlepší hráč mužstva."

Libor HUDÁČEK, útočník a strelec druhého gólu Slovana: "Dôležité bolo, že sme prvých desať minút nepustili Lokomotiv vôbec k ničomu, v ďalších veľkých príležitostiach domácich nás podržal skvelý Johan Backlund. V týchto zápasoch je dôležité, aby brankár podržal, to do bodky splnil, darilo sa aj nám vpredu – vyťažili sme z minima maximum. Výborne sme ubránili aj všetky oslabenia. Pri mojom góle Mišo Vondrka vybojoval puk za bránou, posunul ho Tomášovi Starostovi, ktorý šikovne vystrelil po ľade a ja som puk tečoval – som rád, že to tam konečne padlo."

Johan BACKLUND, brankár Slovana: "Nerátal som dnes s tým, že pôjdem do brány. Jarovi to však zdravotný stav nedovolil, čo som sa dozvedel až po príchode na zimný štadión. Mal som zhruba 90 minút na to, aby som sa pripravil. Dostal som sa rýchlo do zápasu, cítil som sa dobre. Hrali sme po celých 60 minút pozorne v defenzíve, všetci chlapci odviedli vynikajúcu prácu a k nule mi výrazne pomohli. Je vynikajúce, že sme tu dnes vyhrali."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články