Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan to proti Dinamu Minsk dotiahol do samostaných nájazdov

KHL
Dnešný vyrovnaný zápas medzi Dinamom Minsk a Slovanom Bratislava sa až do poslednej chvíle niesol v dramatickom, nerozhodnom duchu. Úspech nakoniec slávili domáci.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:
Dinamo Minsk - HC Slovan Bratislava 3:2sn (1:0, 1:1, 0:1 – 0:0)

Góly: 6. Linglet (Vesce), 22. Nagy (Barker,Murley), 40. Vesce (Bailen,Ellison), 57. Jeglič (Netík), víťazný nájazd premenil Stepanov

Zápas proti bieloruskému zástupcovi Dinamu Minsk bol pre hostí zo Slovenska veľmi dôležitý. V súčasnosti totiž okupujú predposledné miesto v tabuľke Západnej konferencie a šanca na postup do play-off je stále menšia a menšia. Každý jeden bod je preto dôležitý ako soľ.

Diváci v Minsk - Aréne, najväčšom hokejovom stánku KHL, videli sprvu vyrovnaný začiatok. Oba tímy precvičili pozornosť súperovho brankára, no do žiadnej vyložene nebezpečnej akcie sa nedostali. Zmena nastala po vylúčení Netíka za zdržiavanie hry. Charles Linglet využil hru v početnej výhode, keď Backlundovi zavesil gól strelou z medzikružia. Hostia sa v ďalšom oslabení zásluhou Slovinca Tičara dostali do brejku, ich snaha však stroskotala na nedobytnom Haugenovi. Veľké problémy spôsoboval hráčom Slovana strelec úvodného gólu – Charles Linglet. Tesne pred koncom prvej tretiny mal na dosah zvýšenie vedenia, keď si sám nakorčuľoval pred gólmana hostí a bekhendom spomedzi kruhov zakončil. Brankára na opačnej strane trápil najmä Andrej Šťastný, ku koncu mal šancu na vyrovnanie Vondrka, no Haugena neoklamal.

Necelých 83 sekúnd po úvodnom vhadzovaní prostrednej časti zápasu sa konečne radovali aj hokejisti spod Tatier. Strelcom prvého gólu hostí sa stal Ladislav Nagy, ktorý sa predral medzi kruhy a strelou ponad gólmanovu lapačku zavesil puk do ľavého rohu. Domáci hokejisti sa pokúsili takmer okamžite odpovedať. Kalužného prihrávku najskôr tečoval Cheechoo, strelu vyrazenú Backlundom potom dorážal Szczechura. V 27. minúte Jegličova dobre mierená strela opečiatkovala brvno Haugenovej svätyne. O poznanie živšiu tretinu nakoniec spečatili hostia gólom. 11 sekúnd pred jej koncom prihrával Ellison Ryanovi Vescemu, ktorý poslal puk pomedzi Backlundove betóny.

Na začiatku poslednej 20-minútovky opäť úradoval Linglet. Jeho prihrávka našla Ellisona a ten trafil pravú žrď Backlundovej brány. Obrovské šance na vyrovnanie si ,,belasí“ vypracovali v presilovke, ktorú im za vyhodenie puku mimo ľadovej plochy daroval Nogačov. Najskôr ohrozilo Haugena duo Barker – Cam, následne pálil Nagy. Linglet poriadne potrápil brankára hostí, keď si spoza brány nakorčuľoval k jej odkrytému rohu. Backlund sa nedokázal presunúť, no do Lingletovej strely stihol strčiť hokejku on, aj Sersen. Keď už sa zdalo, že je všetko stratené, slovinský útočník Žiga Jeglič úspešne vymietol pavučinu Haugerovej brány a vrátil tak Slovan do hry. Nerozhodné skóre posunulo stretnutie do predĺženia, no to nebolo o nič nápomocnejšie. V samostatných nájazdoch nakoniec uspeli hokejisti Dinama Minsk. Víťazný nájazd premenil Andrei Stepanov. Hokejisti Slovanu Bratislava odchádzajú z Minsk - Arény s jedným bodom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články