Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Po včerajších zápasoch sa zmenil vedúci tím našej skupiny

Po víťazstve nad Dánmi sa na čele A-skupiny včera na krátky čas usadila Kanada. Po posledných večerných zápasoch však vedie našu skupinu tím Troch koruniek.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti Švédska zvíťazili vo štvrtkovom stretnutí na MS v Minsku nad Francúzskom 2:1 a zásluhou trojbodového zisku sa usadili na čele A-skupiny. O svojom triumfe rozhodli severania v druhej tretine dvoma gólmi v rozpätí 17 sekúnd, Francúzi stihli už len znížiť zásluhou Stéphaneho da Costu. Ďalším súperom "troch koruniek" bude v piatok o 19.45 Slovensko, Francúzi si v sobotu zmerajú sily s Nórskom.

A-skupina:

Švédsko - Francúzsko 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly: 36. Lundqvist (Klasen, Rasmussen), 36. Möller (Andersen, Lindström) - 45. S. da Costa.

Rozhodcovia: Jeřábek (ČR), Rantala (Fín.) - Carnathan (USA), Hull (Kan.)

Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: Rousell (Fr.) za nešportové správanie

Presilovky a oslabenia: 0:0

Divákov: 7045.

Švédsko: Nilsson – Ekholm, Fransson, Burström, Andersen, Erixon, Nygren - Lindström, Backlund, Möller – Ericsson, Sjögren, Hjalmarsson - Klasen, Järnkrok, Nyquist - Axelsson, Lundqvist, Rasmussen.

Francúzsko: Hardy - Manavian, Amar, Auvitu, Besch, Janil, Chakiachvili, Fauvel – Treille, Meunier, Desrosiers – Rousell, S. da Costa, Bellemare – Fleury, Guttig, T. da Costa – Henderson, Ritz, Raux

V Čižovke sa hral od úvodu opatrný a veľmi taktický hokej. Švédi sa ako keby šetrili na piatkový duel so Slovenskom a tak aktívnejším dojmom pôsobili Francúzi. Reprezentanti krajiny "galského kohúta" robili problémy švédskej defenzíve najmä neustálym korčuľovaním a včasným napádaním pri rozohrávke súpera. Veľké šance si Francúzi vytvorili najmä v dvoch presilových v druhej polovici prvej dvadsaťminútovky. Proti pozornému Nilssonovi v bránke "Tre Kronor" postupne neuspeli Teddy da Costa, Bellemare a ani Rousell. Severania hrozili najmä z rýchlych kontier, ale Francúzov viackrát podržal dôležitými zákrokmi gólman Hardy.

V druhej tretine mohli skóre otvoriť ako prví Francúzi, ale po strele Rousella zazvonila iba horná žŕdka švédskej bránky. Heslo "nedáš-dostaneš" následne platilo dvojnásobne. Najskôr tvrdú strelu Klasena šikovne tečoval kapitán Lundqvist a prekvapil Hardyho - 1:0. Severania zvýšili svoj náskok už o 17 sekúnd neskôr, keď hneď po vhadzovaní založil rýchlu akciu Lindström a po presnej Andersenovej prihrávke skóroval druhý najproduktívnejší Švéd na šampionáte Möller. V závere druhej tretiny si neudržal nervy na uzde najlepší Francúz v zápase Rousell, ktorý dostal za protesty osobný trest a oslabil tak svoj tím.

Zverencom trénera Hendersona sa podarilo znížiť v 45. minúte, keď puk po chybnej rozohrávke Erixona zachytil na útočnej modrej čiare Stéphane da Costa a po samostatnej akcii bekhendom prekonal Nilssona. V 51. minúte mal veľkú šancu vyrovnať Bellemare, ale v rozhodujúcom momente mu puk skĺzol z hokejky. Francúzi potom zatlačili svojho súpera do jeho obranného pásma, z množstva šancí však nedokázali využiť ani jednu. Švédi si už potom tesné vedenie v dramatickom závere dokázali udržať a zásluhou plného trojbodového zisku sa usadili na čele A-skupiny.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články