Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan do konca sezóny bez Nedorosta, čaká ho operácia

KHL
Slovan Bratislava má výrazné problémy so zraneniami, do konca sezóny bude chýbať elitný center Václav Nedorost.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy HC Slovan Bratislava sa do konca prebiehajúcej sezóny musí vyrovnať s absenciou Václava Nedorosta. Český center sa v najbližšom období podrobí operácii zraneného bedrového kĺbu, informovala oficiálna internetová stránka klubu.

Tridsaťdvaročný útočník mal problémy s bedrovým kĺbom už dlhšie, no operačný zákrok chcel podstúpiť až po skončení ročníka 2014/2015. V uplynulých týždňoch mu však zranenie nedovoľovalo podstupovať plnú záťaž, navyše v nedeľňajšom stretnutí na ľade Medveščaku Záhreb narazil inkriminovaným miestom v druhej tretine veľmi nešťastne do konštrukcie Janusovej brány a zápas dopozeral len z tribúny. Okamžite po návrate domov sa Nedorost podrobil vyšetreniam, po ktorých padlo rozhodnutie vykonať operáciu. V tejto sezóne odohral za Slovan 37 zápasov a pripísal si v nich 18 bodov.

Pozitívnou informáciou pre Slovan je zlepšujúci sa zdravotný stav ďalších zranených hráčov. Gólman Johan Backlund už trénuje s mužstvom na ľade a do zápasu by mohol zasiahnuť už na najbližšom trojzápasovom tripe. Podobne je na tom aj útočník Štefan Ružička, ktorý si doliečuje zranenia v dolnej časti tela. "S ľahkým tréningom na ľade začal aj Vladimír Mihálik, do zápasov by mohol naskočiť v závere tohto mesiaca. Druhý zranený obranca Ivan Baranka zarezáva zatiaľ so zranením v hornej časti tela len v posilňovni," informuje hcslovan.sk.

Najbližším súperom Slovana na trojzápasovom tripe bude vo štvrtok 8. januára Dinamo Minsk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články