Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fasel súhlasí s All Stars výbermi na Svetovom pohári

Súčasťou končiaceho sa juniorského šampionátu bola aj tlačová konferencia prezidenta Medzinárodnej hokejovej federácie Reného Fasela.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Média zaujímalo, ako pokračujú rokovania medzi IIHF a NHL ohľadom účinkovania najlepších hokejistov planéty aj na olympiáde v kórejskom Pchjongjangu 2018

"Rokujeme o Svetovom pohári v roku 2016 a akonáhle spravíme rozhodnutie, budeme diskutovať aj o olympijských hrách v roku 2018," povedal Fasel. Pripustil, že to, že hry budú v Ázii, môže byť problémom kvôli časovému posunu najmä pre Severnú Ameriku. Ale rastúci ázijský trh ponúka významné príležitosti aj pre hokej.

"Hry budú v Ázii aj roku 2022, v Číne (Peking), alebo Kazachstane (Almaty), verím, že Čína je favoritom. Viem, že hráči chcú ísť na olympiádu. Som si tým istý."

Obnovenie Svetového pohára je plánované na september 2016. Hrať na ňom má osem tímov: Kanada, USA, Švédsko, Fínsko, Rusko, Česko + ďalšie dva tímy zložené z reprezentantov ostatných krajín. Na názor na tieto dva tímy sa Fasela pýtali aj novinári."Mohlo by to byť skvelé, pretože máme všetky národné tímy na olympijských hrách a majstrovstvách sveta, takže to isté aj na Svetovom pohári by bolo len déjà vu (t.j. niečo, čo sme už videli),"povedal Fasel. "Ale je to stále len nápad. Ale páči sa mi myšlienka, že by hráči z nezúčastnených európskych krajín, či Severnej Ameriky mohli stavať All-Stars tímy. "

Zdieľajte:
Zdroj informácií: worldjunior2015.com

Diskusia

Podobné články