Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ani štvorgólový náskok Slovanu na body nestačil

KHL
Fanúšikovia Slovana Bratislava krútia hlavami. Ich zverenci dnes v Záhrebe prehrali skvelo rozbehnutý zápas.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

KHL Medvescak Zagreb - HC Slovan Bratislava 5:4 0:2, 3:2, 2:0)

Góly: 14. Jeglič (Tičar), 16. Šťastný (Surový), 24. Murley (Vondrka,Barker), 26. Murley (Štajnoch,Barker), 30. Thomas (Bjorkstrand), 30. Glumac (Carle,Perkovich), 37. Murray (Glumac), 46. Hedberg (Thomas, Bjorkstrand), 51. Pelletier (St. Pierre)

Úvodné minúty priniesli výraznú snahu Medveščaku, ktorého hráči lepšie kombinovali, tlačili sa do bránkoviska a Janusovi nedali vydýchnuť. Brankár ,,belasých“ však počiatočný nápor ustál a v nasledujúcich minútach bol oporou svojho tímu. Slovan postupom času hru vyrovnal a hoci jeho hráči výrazne zaostávali v streleckej produkcii, v zakončení boli o to efektívnejší. V 14. minúte sa núkala možnosť na otvorenie skóre domácim počas presilovky, Hedberg ale na dvakrát neprekonal Janusa. Aj vďaka nemu následne naskočil Tičar na ľad po uplynutí celého trestu. V nájazde ešte skóre neotvoril, ale Jeglič po jeho prihrávke o niekoľko okamihov už áno, keď vymietol horné poschodia Owuyovej bránky. Prešlo len 114 sekúnd a Slovan sa tešil druhýkrát, Surového nahodenie tečoval za Owuyuov chrbát Šťastný. Domáci mohli odpovedať v samom závere prvej tretiny, pri šanci Glumaca sa zaskvel Janus.

Dramatický priebeh mala päťgólová druhá tretina. V jej úvode síce Vondrkovi dvakrát chýbala presná muška, ale neskôr ho zastúpil Murley. Z dvoch navlas rovnakých streleckých pozícií v 24. a 26. minúte ,,vykúpal“ umiestneným pukom zľava do pravého horného rohu bránky Owuyu a bolo 0:4. Domáceho gólmana následne medzi tromi žŕdkami vystriedal Heeter a dodal svojim spoluhráčom impulz. V polovici stretnutia si Slovan vybral slabšiu chvíľku, na čo výrazne doplatil. V priebehu 23 sekúnd Thomas s Glumacom prekonali Janusa a tréner "belasých" zareagoval oddychovým časom. Hostia po ňom skonsolidovali defenzívu a upokojili svoju hru, dvojgólový náskok však neubránili. V 37. minúte Glumac z pravého krídla vycvičil Sersena, jeho nepresná prihrávka sa nedôrazom defenzívy Slovana dostala až k Murraymu, ktorý prestrelil Janusa - 3:4.

Hoci začali ,,belasí“ tretiu tretinu opatrne, na ich hokejkách nebolo dostatok istoty potrebnej na ubránenie tesného náskoku. V 46. minúte opäť prepadli v defenzíve, k puku sa pred Janusom dostal osamotený Hedberg a krátkym blafákom do forhendu nedal brankárovi šancu. Vedenie mohol hosťom prinavrátiť opäť Bartovič, s jeho dvomi pokusmi si však Heeter poradil. Rozháranej hre z oboch strán odzvonilo v 51. minúte, keď sa na ľavom kruhu dostal k puku Pelletier a prestrelil Janusa. Domáci sa o radosť z dokonalého obratu už nenechali pripraviť a v závere nepustili Slovan do žiadnej výraznej príležitosti.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články