Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lotyši opäť šokovali, Kanada suverénne zdolala Dánov

Majstrovstvá sveta 2014 dnes opäť zažili obrovský hokejový šok. Už druhýkrát sa oň postarala reprezentácia Lotyšska.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

USA - Lotyšsko 5:6 (1:2, 2:1, 2:3)

Góly: 17. Smith (Gardiner), 29. Nelson (Jones), 31. Johnson (Smith, Trouba), 54. K. Hayes (Jones, Abdelkader), 59. Nelson (Gaudreau, Jones) – 16. Meija (Berzins), 19. M. Redlihs (Keninš, Daugavinš), 29. Niživijs (Vasiljevs), 52. Daugavinš (J. Redlihs.), 55. Girgensons (Meija), 58. Vasiljevs (Cipulis). Rozhodcovia: Bulanov, Olenin (obaja Rus.) – Leermakers (Hol), Valach (SR), vylúčení na 2 min.: 5:8, navyše DeKeyser (USA) 10 min za úder do hlavy a krku, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 11.814 divákov.

USA:Thomas – Trouba, DeKeyser, Jones, McCabe, Petry, Gardiner, Donovan – Johnson, Nelson, Smith – K. Hayes, Gaudreau, Abdelkader – Stapleton, Wingels, Mueller – McDonald, Trocheck, Shore – J. Hayes

Lotyšsko:Gudlevskis – Galvinš, Kulda, Sotnieks, Pujacs, J. Redlihs, M. Jass, Lavinš – Daugavinš, M. Redlihs, Keninš – Stals, Girgensons, Indrašis – Vasiljevs, Niživijs, Cipulis – Džerinš, Lipsbergs, Meija – Berzins.

Hokejisti Lotyšska v gólovo úrodnom zápase zdolali na MS v Minsku reprezentáciu USA 6:5 a na konte majú už 9 bodov. Američania nastúpia v piatok o 15.45 SELČ proti Kazachstanu, Lotyši sa v sobotu o 11.45 stretnú s Ruskom.

V 16. minúte pri signalizovanom vylúčení Mejia otvoril skóre. Náskok Lotyšov však trval len minútu, keďže po ideálnej prihrávke Gardinera premenil krátky únik Smith - 1:1. Ešte do prvej prestávky však Lotyši získali svoj náskok späť. Po chybe v rozohrávke Američanov najskôr brankár Thomas zneškodnil strelu Keninša, no na dorážku Redlisha už nedosiahol - 1:2. Zaskočeným Američanom pridal v 29. minúte tretí gólový úder Niživijs, ktorý využil nedôrazné bránenie súpera. Favorit stretnutia sa však nevzdal. V 29. minúte využil presilovku Nelson a o dve minúty neskôr sa takisto v početnej výhode presadil Johnson a bolo 3:3. Gólovo úrodný zápas pokračoval aj v tretej tretine. Lotyši získali vedenie po individuálnej akcii Daugavinša v 52. minúte, no na jeho zásah odpovedal v 54. minúte strelou bez prípravy Seth Jones - 4:4. Gólová prestrelka vyvrcholila v záverečných minútach, keď Lotyšom vrátil vedenie Girgensons a krátko po ňom sa presadil aj Vasiljevs - 4:6. Američania skúsili hru bez brankára, počas ktorej Nelson skorigoval na konečných 5:6.

Kanada - Dánsko 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)

Góly: 6. Hodgson (Kadri, Ellis), 26. Hodgson, 42. Read (Turris, Chimera), 44. Read (Turris, Myers), 49. Huberdeau (Rielly, Ellis), 51. Hodgson (Garrison, Kadri) – 10. N. Jensen (Madsen, Staal). Rozhodovali: Dremejl (Slov.), Šindler (ČR) – Puolakka (Fín.), Raming (Rus.), vylúčení na 2 min.: vylúčení na 2 min.: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0.

Kanada:Scrivens – Bieksa, Garrison, Coburn, Myers, Ellis, Gudbranson, Rielly – Schenn, Burrows, MacKinnon – Turris, Read, Chimera – Hodgson, Brouwer, Kadri – Huberdeau, Monahan, Ward – Scheifele

Dánsko:Galbraith – Larsen, Lassen, Lauridsen, Kristensen, Bruggisser, Jesper B. Jensen, Lauridsen – Green, M. Poulsen, Christensen – N. Jensen, Staal, Madsen – Hansen, Spelling, Boekder – Storm, Bjorkstrand, A. Poulsen.

Hokejisti Kanady zvíťazili na MS v Minsku nad Dánskom 6:1 a usadili sa na čele A-skupiny. Tromi gólmi sa o víťazstvo zámorského tímu pričinil útočník Cody Hodgson. Kanaďania nastúpia v piatok o 15.45 SELČ proti Taliansku, Dáni budú hrať v sobotu o 15.45 proti Čechom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články