Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rusi chcú na MS aj Malkina

Predstavitelia klubu zámorskej NHL Pittsburgh Penguins odpovedali na oficiálnu žiadosť Ruskej hokejovej federácie o uvoľnenie útočníka Jevgenija Malkina pre potreby národného mužstva na MS v bieloruskom Minsku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Rusi zaslali oficiálnu žiadosť zámorskému klubu ešte v stredu. V stanovisku sa uvádza, že Malkin sa vo štvrtok podrobí pravidelným posezónnym výstupným testom. Ak u neho nebudú zistené žiadne zdravotné problémy, môže sa okamžite pripojiť k národnému tímu Ruska. Už v stredu sa po zápase s Kazachstanom vyjadril tréner zbornej Olegs Znaroks, že si želá vidieť Malkina v zostave. "Príchod Malkina na majstrovstvá sveta pozdvihne ruský tím ešte viac aj po mentálnej stránke," citovala Znaroksa ruská tlačová agentúra ITAR-TASS.

"Tučniaci" vypadli v 2. kole play off s tímom New York Rangers, keď neuspeli v rozhodujúcom siedmom zápase pred domácim publikom. Ruský útočník v trinástich zápasoch play off zaznamenal štrnásť bodov za šesť gólov a osem asistencií. Na súpiske Ruska by Malkin zaplnil posledné voľné miesto.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články