Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bokroš po prehre s USA: "Nemáme sa za čo hanbiť"

Podľa slov trénera Bokroša sa nemáme za čo hanbiť.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ďalšie prekvapenie sa nekonalo. Po senzačnom triumfe nad úradujúcim majstrom sveta Fínskom (2:1) podľahli mladí slovenskí hokejisti v treťom zápase na juniorských MS favoritovi z USA 0:3. Predviedli však sympatický výkon, korčuliarsky a technicky vyspelému protivníkovi dlhý čas vzdorovali, do 38. minúty s ním držali bezgólový stav a sily im odišli až v záverečnej tretine.

"Za výkon v stretnutí proti Američanom sa určite nemusíme hanbiť, ukázali sme v dueli s veľkým favoritom solídnu hokejovú tvár. Naozaj nemôžem chlapcom skoro nič vyčítať, v defenzíve plnili veľmi zodpovedne taktické úlohy a dlho kládli odpor," povedal pre oficiálnu webstránku SZĽH tréner slovenskej dvadsiatky Ernest Bokroš.

Definitívny odpor Slovákov zlomil smolný druhý gól z hokejky Dylana Larkina v úvode tretieho dejstva, keď ináč výborne chytajúcemu brankárovi Denisovi Godlovi puk nešťastne prekĺzol za chrbát. "Brankár chytá vynikajúco, nemôžeme sa na neho vyhovárať. Bola to naša chyba, že si vo vlastnom pásme nepokryjeme hráčov. Vedeli sme, že Američania budú strieľať z každej pozície a že sa budú tlačiť do brány. Bohužiaľ, neudržali sme ich a dali nám z toho tri góly," uviedol pre portál szh.sk útočník Matej Paulovič.

Američania vedení jedným z kandidátov na budúcoročnú draftovú jednotku Jackom Eichelom mali v zápase jasnú korčuliarsku i streleckú prevahu, no do veľkých šancí ich Slováci dlho nepúšťali. A ak sa predsa len vyskytla diera v obrane, stál v bránke spoľahlivý Godla, ktorý zlikvidoval 42 pokusov súpera. "Treba si uvedomiť, že sme hrali proti veľkým individualitám budúcnosti amerického hokeja, už s mnohými draftovanými mladíkmi. Áno, hokejisti USA svojou prepracovanou ofenzívou nám robili veľké problémy, ale inkasovali sme skôr náhodné góly a nie po chybách či prečísleniach. Dostať tri góly je dosť, ale ako ukázal obraz hry na ľade, súper mal síce chvíľami dlho puk na svojich hokejkách, no veľa superšancí nemal," podotkol Bokroš.

Najväčšie problémy majú Slováci zatiaľ v útoku. V troch dueloch s favorizovanými tímami vyslali na súperove bránky dokopy iba 41 striel (v priemere 14 na zápas) a strelili iba dva góly. S Kanadou a USA vyšli gólovo naprázdno. "Škoda, že sme v ofenzíve pôsobili dosť platonicky. Naši útočníci sa zatiaľ nedokážu dostatočne presadiť, nevedia prekvapiť. Verím, že sa predvedú zvýšenou produktivitou v stretnutí proti Nemecku," želá si tréner Bokroš.

Práve záverečný skupinový duel s Nemeckom (v stredu 31. decembra o 2.00 SEČ) rozhodne, či si slovenskí mladíci zahrajú na MS vo štvrťfinále, alebo budú bojovať o udržanie v elitnej kategórii. Vďaka triumfu nad Fínskom im bude na postup stačiť bod, teda dostať zápas do predĺženia. Čisto teoreticky sa môžu prebojovať do štvrťfinále i po prehre za nula bodov, to by však Fíni nemohli zdolať Nemecko v zápase (vo štvrtok o 2.00), ktorý uzavrie skupinovú fázu. Slováci však žiadne kalkulácie nepripúšťajú, s Nemcami budú hrať na víťazstvo. "Tréneri i hráči oboch tímov si veľmi dobre uvedomujú, že prichádza deň D, v ktorom sa rozhoduje o splnenom cieli, ktorým pre nás je jednoznačne postup. Sú to nesmierne ťažké zápasy, videli sme v televízii ako sa trápili Česi s Dánmi," poznamenal Bokroš. Podľa Pauloviča je kľúčom k úspechu častá streľba. "Proti Nemcom musíme hlavne viac strieľať a tlačiť sa do bránky. Tak si vybojujeme fauly aj presilovky. Keď budeme viac strieľať na bránku a nielen sa ťahať okolo mantinelu, tak dáme aj góly," predostrel recept na nemeckého protivníka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články