Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

5 chlapov NHL, ktorých sa každý bojí

Top
Zasadiť strach do duše súpera môže byť v hokeji tou najdôležitejšou vecou, ktorú chcete v zápase dosiahnuť. Hráči s týmto talentom sú často nedocenení, no netreba zabúdať, akú veľkú rolu dokážu zahrať pri výhre tímu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

5. Zenon Konopka

Je Zenon Konopka najtvrdším chlapom na Východe? Vo svojom prvom ročníku s Minnesotou Wild urobil všetko preto, aby si ho ľudia spájali so spomínaným titulom spájali. Konopka nazbieral v 37 zápasoch 117 trestných minút a priemerne strávil na ľade 8:26 minút. Napriek tomu, že meria “len” 183 cm, v bitkách sa mu darí prekvapivo dobre.

4. Shawn Thornton

Svoj prvý Stanley Cup získal vo veku 29 po boku Georgea Parrosa ako člen nezastaviteľných Ducks z Anaheimu v 2007. Po prestupe do Bostonu konečne našiel svoje miesto, v ktorom môže byť sám sebou. Bostonský bitkár bol kľúčovým hráčom pri výhre Stanley Cupu v sezóne 2010-11 a taktiež v pochode Bruins až do samotného finale NHL v ročníku 2012-13.

3. Chris Neil

Vo veku 34 je Chris Neil jedným z oporných bodov Ottawy Senators, ktorý tímu dodáva svoju schopnosť vedenia rovnako ako svoj nezdolateľnosť. Je viac ako len bitkárom, Neil priemerne strávi 14 minút na ľade za zápas. Napriek len šiestim vylúčeniam za bitku, Neil bol druhým v lige v počte trestných minút v sezóne 2012-13.

2. Colton Orr

V ére, v ktorej je rýdzy bitkár skôr raritou, Colton Orr dokáže uhrať túto nepopulárnu úlohu v Toronte veľmi precízne. Po iba piatich zápasoch, čo Orr odohral za Maple Leafs v 2011-12, v nasledujúcej sezóne sa už stal fixným hráčom zostavy Toronta. V sezóne, počas ktorej na ľade strávil priemerne iba 6 minút dokázal nazbierať najviac trestných minút zo všetkých hráčov NHL.

1. Zdeno Chára

Chára sa už do pästných súbojov nezapája ako v minulosti – pretože nemusí. Výherca Norrisovej trofeje získal na ľade mnoho iných povinností a je cennejší pre svoj tím na ľade ako na trestnej lavici. Napriek tomu je slovenský obor stale jedným z najobávanejších postáv dnešného hokeja. Jeho silu, výšku a výdrž v pästnom súboji dokáže prekonať len málokto.

Zdieľajte:
Pridal: Jakub Hajduk
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články