Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vysoká prehra na úvod, Kanada vyškolila Slovákov

Kanada vyškolila Slovákov, Réway: "V prvých dvoch tretinách sme vôbec nehrali dobre"
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovensko - Kanada 0:8 (0:3, 0:4, 0:1)

Góly: Fabbri (Duclair, Reinhart), 9. Duclair (Domi), 10. Fabbri (Petan, Bowey), 27. Paul (Crouse, Virtanen), 32. Point (Fabbri, Petan), 37. Domi (Reinhart), 38. Petan (Fabbri, Hickets), 57. Virtanen (Point)

Slovenským hokejistom nevyšiel vstup do svetového šampionátu hráčov do 20 rokov, keď v piatkovom stretnutí v Montreale prehrali s domácou Kanadou vysoko 0:8.

Duel bol vyrovnaný iba v úvode. Skóre sa menilo už po piatich minútach hry, keď peknú akciu Sama Reinharta s Anthonym Duclairom zakončil Robby Fabbri. Slováci mali vzápätí veľkú šancu vyrovnať, ale Zacha Fucaleho v bránke "javorových listov" zo skrumáže neprekonali Pavol Skalický ani Matúš Sukeľ.

Kanaďania potom zapli na vyššie obrátky, mladí Slováci za nimi nestíhali najmä v rýchlosti a kombináciách. Domáci pridali ďalšie dva góly ešte v prvej tretine. Po presnom zásahu Braydena Pointa, ktorý v 32. minúte zvýšil na 5:0, vystriedal Denisa Godlu v bránke Slovenska Dávid Okoličány. Ten si udržal čisté konto iba päť minút, Max Domi sa presadil proti dvojici obrancov hostí a presnou strelou švihom do ľavého horného rohu upravil na 6:0.

Kanaďania napokon pridali ešte dva góly a triumfovali jednoznačne 8:0. Súpera prestrieľali v pomere 34:12 a neinkasovali ani raz. "Javorové listy" tak nepripustili drámu z vlaňajšieho šampionátu vo švédskom Malmö, kde so Slovákmi prehrávali po dvoch tretinách 2:3, aby nakoniec priebeh zápasu otočili a vyhrali 5:3.

Domáceho trénera Benoita Groulxa potešil najmä fakt, že do streleckej listiny sa postupne zapísali až siedmi hráči. A to ešte nebodovala najúdernejšia formácia Kanady Connor McDavid - Curtis Lazar - Nick Ritchie. "Som rád, že góly dávali najmä hráči z tretieho a štvrtého útoku. Dnes rozhodla naša rýchlosť, súper nás nestíhal brániť. Máme vyváženú ofenzívnu silu vo všetkých útokoch a bolo to vidieť aj na ľade," komentoval priebeh stretnutia kouč Groulx pre televíziu TSN.

Kapitán mladých Slovákov Martin Réway videl príčiny prehry najmä v pokazenom úvode. "Na šampionáte tejto vekovej kategórie hrám už tretí rok, vždy sme hrali s Kanadou viac menej vyrovnanú partiu. Vedeli sme, že súper má silu, ale spoluhráčom som pred zápasom vravel, že sa dá s nimi hrať. Žiaľ, v prvých dvoch tretinách sme vôbec nehrali dobre," povedal po zápase Réway.

Ďalším súperom Slovákov bude v sobotu výber Fínska, Kanaďania si zmerajú sily s rovesníkmi z Nemecka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články