Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bokroš škrtol pred MS ešte dve mená

Tesne pred začiatkom juniorského šampionátu museli káder Slovenska opustiť Maier a Šiška
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Na nadchádzajúcich juniorských majstrovstvách sveta v Montreale a Toronte sa z nominovaných slovenských hokejistov napokon nepredstaví obranca Patrik Maier a útočník Juraj Šiška. Tréner reprezentácie do 20 rokov Ernest Bokroš oznámil po víťaznej generálke s Českom (3:1) záverečnú nomináciu na šampionát, pričom zo širšieho kádra vyradil duo hráčov, ktorí sa museli s mužstvom rozlúčiť. Voľba padla napokon na dvojicu pôsobiacu v kanadskej juniorke - Maier oblieka dres Kamloops Blazers vo WHL, Šiška hrá za Saint John Sea Dogs v QMJHL.

"Obom chlapcom sme sa poďakovali za účasť v záverečnej príprave v Kanade, ale z technických dôvodov a krátkosti času na skúšanie sme sa rozhodli vyradiť práve ich," vysvetlil Bokroš. "Dnes sa presúvame už do Montrealu, kde to o dva dni vypukne. Proti Česku sme odohrali výborný zápas, kde podal vynikajúci výkon brankár Godla a rovnako aj tri formácie. V základnej skupine nás čakajú Kanaďania, USA, Fínsko a Nemecko, čo nebude ľahké, ale chlapci sa už na tieto zápasy tešia," doplnil tréner SR "20" pre stránku hockeyslovakia.sk.

Pre Godlu a Réwaya to budú už tretie juniorské majstrovstvá, na minuloročných sa okrem nich predstavilo aj ďalších deväť hráčov: Černák, Bačík, Rosandič, Koyš, Rehák, Cehlárik, Lantoši, Skalický a Paulovič. Slovensko obsadilo vtedy 8. miesto.

Záverečná nominácia SR "20" na juniorské MS v kanadských mestách Montreal a Toronto (26. decembra 2014 - 5. januára 2015)

brankári - Denis Godla (Slovan Bratislava), Dávid Okoličány (HK Dukla Michalovce), Daniel Gibl (Barrie Colts, OHL/Kan.)

obrancovia - Erik Černák, Branislav Pavúk (obaja HC Košice), Dominik Jendroľ, Mislav Rosandič (obaja HC ’05 Banská Bystrica), Patrik Bačik (Slovan Bratislava), Marco Hochel (Slavia Praha/ČR), Matúš Holenda (Dukla Trenčín), Christián Jaroš (Lulea/Švéd.)

útočníci - Patrik Koyš (Dukla Trenčín), Samuel Petráš (Slovan Bratislava), Dominik Rehák (MsHK Žilina), Michal Kabáč, Matúš Sukeľ (obaja MHK 32 Liptovský Mikuláš), Radovan Bondra (SR "18"), Peter Cehlárik (Lulea/Švéd.), Róbert Lantoši (VIK Västeras HK/Švéd.), Martin Réway (Sparta Praha/ČR), Dávid Šoltés (Prince George Cougars, WHL/Kan.), Pavol Skalický (HC Košice), Matej Paulovič (Muskegon Lumberjacks, USHL/USA)

Program SR "20" v základnej A-skupine na MS do 20 rokov v Montreale:

piatok 26. decembra: Kanada - Slovensko (20.00 h miestneho času/2.00 h SEČ už v sobotu ráno)

sobota 27. decembra: Slovensko - Fínsko (16.00 h miestneho času/22.00 h SEČ)

pondelok 29. decembra: USA - Slovensko (16.00 h miestneho času/22.00 h SEČ)

utorok 30. decembra: Slovensko - Nemecko (20.00 h miestneho času/2.00 h SEČ už v stredu ráno)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články