Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šéf HC 19 Humenné: Budeme chcieť sa vrátiť. Tréner? Už sa s ním bavíme

HUMENNÉ - Hokejisti HC 19 Humenné sa rozlúčili s Tipos extraligou prehrou v zemplínskom derby 2:5 s Michalovcami. Zemplínčania tak po roku opustili najvyššiu súťaž.
Prezident HC 19 Humenné Peter Ždiňák.
Prezident HC 19 Humenné Peter Ždiňák. Zdroj: TASR - Roman Hanc
Zdieľajte:

Historický moment pre humenský hokej nastal minulý rok v apríli. Východniari zdolali v prvoligovom finále veľkého ašpiranta na postup zo Žiliny 4:3 na zápasy. Keďže pod Vihorlatom sa v živote nehrala extraliga, funkcionári museli všetko vybudovať takpovediac od piky.

Prečítajte si aj

Olivier Archambault na snímke s pukom sa stal najproduktívnejším hráčom extraligy.Tipos extraliga: Neslávne skóre, limit sa prejavil až príliš. Kam sa podeli Slováci?

"Skladali sme to za pochodu. Od zázemia štadióna cez sponzorov až po hráčov. Ľudia boli úžasní celú sezónu. Stále sme boli na poslednom dvanástom mieste, ale na osemdesiat percent sme mali vypredanú halu," uviedol po poslednom extraligovom kole v rozhovore pre RTVS prezident humenského klubu Peter Ždiňák. Ani najslabšie štatistiky spomedzi všetkých extraligistov negatívne neovplyvnili čelných predstaviteľov. Skôr naopak.

Prečítajte si aj

Tréner HK Nitra Antonín Stavjaňa.VIDEO Stavjaňa priznal stratu: Takýto hráč chýba, ale nechcem sa vyhovárať. Je to vždy o charaktere tímu

"Určite sa budeme chcieť vrátiť," pridal odhodlane Ždiňák. Debutovú extraligovú sezónu rozbehol ruský kormidelník Andrej Parfenov, ktorý sa podieľal aj na vlaňajšom postupe. Jeho čas na lavičke sa naplnil v úvode novembrovej reprezentačnej prestávky. Humenčanov mal vytiahnuť z nelichotivých vôd český lodivod Martin Štrba, ktorý v prebiehajúcej sezóne predčasne skončil pri mužstve Prostějova. Úlohu nesplnil, ale..."Bavíme sa o predĺžení spolupráce," doplnil šéf Humenného.

Prečítajte si aj

Útočník Roman Kukumberg ukončil kariéru vo veku 43 rokov.Sľub splnený! Po 37 sekundách navždy odišlo veľké meno slovenského hokeja
Zdieľajte:
Zdroj informácií: RTVS

Diskusia

Podobné články