Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Odborník odchádza s dlhým nosom. Reprezentáciu ide pozdvihnúť muž, ktorý vytiahol Spišskú do ligy

BRATISLAVA - Fínsky tréner Arto Sieppi skončil po vzájomnej dohode na striedačke slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie. Národný tím po ňom do konca sezóny prevezme jeho doterajší asistent a kouč projektu centralizovanej prípravy tímu ŠKP Bratislava Miroslav Mosnár. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.
Tréner Miroslav Mosnár povedie ženskú reprezentáciu.
Tréner Miroslav Mosnár povedie ženskú reprezentáciu. Zdroj: TASR - Ján Krošlák
Zdieľajte:

Päťdesiatosemročný Sieppi viedol slovenskú ženskú reprezentáciu od októbra 2022. Vlani v lete s ňou absolvoval turnaj A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v čínskom Šen-čene, na ktorom Slovenky nečakane vypadli do nižšej kategórie. V tejto sezóne koučoval národný tím na dvoch turnajoch. Ani v decembri v Budapešti, ani vo februári doma v Bratislave s ním nenašiel cestu k víťazstvu.

Prečítajte si aj

Róbert Lantoši odpovedá na otázky novinárov počas repre zrazu.Slovenskí hokejisti dominovali v českej extralige. Dvaja z nich spečatili osud Kladna

"Po domácom turnaji sme vzájomne dospeli k záveru, že naša ženská reprezentácia má za sebou náročnú sezónu, ktorú poznačil nevydarený šampionát a vypadnutie do nižšej kategórie. Zhodli sme sa, že dievčatá potrebujú pred blížiacim sa šampionátom B-skupiny nový impulz, aby naplnili cieľ, ktorým je postup do A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta a aby si vybojovali čo najlepšiu pozíciu v kvalifikácii o účasť na zimných olympijských hrách 2026. Artovi ďakujeme za profesionálny prístup a prácu pre slovenský ženský hokej," uviedla pre webstránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) generálna manažérka slovenských ženských reprezentácií Ľubomíra Kožanová.

Prečítajte si aj

Hráči Slovana sa tešia po góle.TEL: Slovan stratil vedenie 3:1. Spišská sa blysla v Nitre, Mudrák zlomil väzy Zvolenu

Nástupcom Sieppiho na poste hlavného trénera bude jeho doterajší asistent Miroslav Mosnár. "Pripravuje základnú kostru dievčat-reprezentantiek v centralizovanej príprave v ŠKP Bratislava. Hráčky pozná najlepšie, keďže bol asistent Arta Sieppiho. Jeho angažovanie bolo logickým vyústením vzniknutej situácie," dodala Kožanová.

Prečítajte si aj

Útočník Adam Ružička.NHL: VIDEO Adam Ružička si zavaril. Šancu dostáva mladík z východu

Slovenky už v druhej polovici marca odštartujú záverečnú fázu prípravy na turnaj B-skupiny I. divízie MS v lotyšskej Rige. Do dejiska šampionátu odletia koncom mesiaca. Už 31. marca od 18.30 h ich čakajú domáce Lotyšky, 1. apríla Slovinky, 3. apríla Britky, o ďalšie dva dni Talianky a na záver šampionátu 6. apríla Poľky. Do A-skupiny I. divízie MS postúpi iba víťaz rižského turnaja.

Prečítajte si aj

Zimný štadión v Michalovciach.Štadión v Michalovciach čaká ďalšia rekonštrukcia. V pláne sú dve etapy
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články