Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Švajčiari rozhodli o budúcnosti: Tréner národného tímu ma nový kontrakt

BERN - Tréner Patrick Fischer povedie švajčiarsku hokejovú reprezentáciu až do domácich MS v roku 2026 vo Fribourgu a Zürichu. V utorok podpísal dvojročné predĺženie zmluvy aj s asistentom Tommym Albelinom. Informovala o tom oficiálna stránka Švajčiarskeho hokejového zväzu (SIHF).
Gxf hfch cg hg ggf fgfgd gfd dzrw.
Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

Štyridsaťosemročný Fischer je hlavným kormidelníkom švajčiarskej reprezentácie od roku 2015. Tri roky po nástupe do funkcie priviedol Helvétov k strieborným medailám zo svetového šampionátu. Jeho úlohou je čo najlepšie pripraviť tím na ZOH 2026 v Miláne a Cortine d'Ampezzo a domáce MS v roku 2026.

Prečítajte si aj

Robin Rahm v bráne Zvolena.Zvolen doviedol k titulu, chytal aj v Bystrici. Skúsené meno mieri do netradičnej destinácie

"Je to pre mňa veľká česť. Napĺňa ma hrdosťou, že môžem naďalej sprevádzať tento talentovaný švajčiarsky tím v procese jeho rozvoja ako hlavný tréner. Sme veľmi ambiciózni, chceme hrať úspešný a atraktívny hokej a dosiahnuť naše športové ciele," uviedol po podpise nového kontraktu. Na jar 2009 začal pôsobiť ako tréner mladých talentov v HC Lugano. V rokoch 2013 až 2015 potom pracoval ako hlavný tréner klubu z Ticina. Ako asistent trénera Seana Simpsona zohral Fischer kľúčovú úlohu pri úspechu Švajčiarska, ktoré získalo strieborné medaily na MS v Štokholme v roku 2013.

Prečítajte si aj

Vincent Lukáč oslávi životné jubileum.Vincent Lukáč oslávi životné jubileum: Dnes oslavujeme deviate miesto, ja som sa hanbil za piate

Asistentom trénera zostáva Albelin, ktorý po skončení aktívnej kariéry pôsobil v rokoch 2007 až 2015 ako asistent trénera v tíme New Jersey Devils v NHL. A aj ich farmárskom tíme Albany Devils v AHL. Od júla 2016 je spolutrénerom švajčiarskej reprezentácie. "Spoluprácu s Patrickom charakterizuje veľká vzájomná dôvera. Veľmi dobre spolu ladíme ako tím a robíme všetko pre to, aby sme tím posunuli dopredu," zdôraznil 59-ročný Albelin.

Prečítajte si aj

Hokejisti Česka po vypadnutí na MS 2023.Nepríjemnosť pre Česko pred MS? Obrovská hviezda mieri na operáciu

Športový riaditeľ švajčiarskeho hokeja Lars Weibel sa teší na pokračovanie spolupráce s trénermi "Som rád, že sa nám podarilo dohodnúť na predĺžení zmluvy s Patrickom Fischerom a Tommym Albelinom. Títo dvaja sa výborne dopĺňajú a imponujú svojimi odbornými znalosťami. Chceme pokračovať v nastúpenej ceste a sme presvedčení, že obaja budú spolu s ostatnými členmi štábu pokračovať v rozvoji tímu s výhľadom na olympijské hry 2026 a domáce majstrovstvá sveta."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články