Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

"Zase sme zažili sklamanie z hry útočníkov," hodnotí turnaj Vůjtek

"Tím bojuje, no hre chýba rozum a najmä góly," hodnotil kouč reprezentácie, Vladimír Vůjtek.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dve prehry, iba dva strelené góly a posledné štvrté miesto pri skóre 2:5 - taká je bilancia slovenských hokejistov na turnaji Arosa Challenge 2014. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka svojou hrou vo Švajčiarsku nenadchli, síce sa prezentovali bojovným výkonom a hráči si siahli na dno síl, no ich hre chýbala myšlienka a najmä presnejšia koncovka. "Tím bojuje, hrá na čo má, ale veľakrát tomu chýba hlava, rozum a to hlavné - góly," hodnotil Vůjtek slovenské vystúpenie na predvianočnom dvojdňovom turnaji.

Ani v jednom stretnutí Slováci neviedli, s Bielorusmi (1:2) i v dueli o 3. miesto s Nórmi (1:3) zakaždým iba doťahovali náskok súpera. V oboch prípadoch ho posadili na koňa individuálnymi chybami. V prvom zápase inkasovali prvý gól po zlom vyhodení Martina Štajnocha v oslabení, v druhom zasa po katastrofálnej rozohrávke Petra Čerešňáka. Tréner však nevinil za prehry iba ich. "Chyby to boli, o tom niet pochýb, ale chybou je aj fakt, že útočníci sa nevedeli presadiť. Obrancovia sú tak z minúty na minútu viac pod tlakom a videli ste sami, ako to dopadlo," poznamenal Vůjtek.

Oproti predošlému turnaju v Mníchove sa v Arose predstavil skúsenejší káder vystužený niekoľkými ostrieľanými reprezentantmi. Do švajčiarskeho vysokohorského strediska tak odchádzali slovenskí hokejisti s cieľom prvýkrát vyhrať turnaj, no ich plán stroskotal už v piatok. "Dopadlo to opačne, ako sme si predsavzali," priznal obranca Dominik Graňák, ktorý viedol mužstvo z pozície kapitána. "Málo sme sa presadzovali pred súperovou bránkou a na turnaji strelili len dva góly. Poučiť sa musíme ale aj z týchto dvoch zápasov a v budúcnosti sa vyvarovať chýb, akých sme sa dopustili na tomto turnaji," doplnil pre oficiálnu stránku SZĽH.

Najväčším problémom tímu zostáva slabá strelecká efektivita. Počítajúc aj Nemecký pohár prehrali Slováci už štyri zápasy v rade (prvé tri 1:2, v sobotu s Nórskom 1:3), pričom zakaždým v nich dali iba jeden gól. Aj pod Alpami sa borili so slabou koncovkou. "Priznávam, zasa sme zažili sklamanie z hry útočníkov. Je pravdou, že na posledné chvíľu sme museli urobiť aj nejaké zmeny, keď sa vymenili tri pravé krídla, no to nie je ospravedlnenie. Mali sme vo výbere hráčov, čo sa pravidelne presadzujú v našej či českej lige, no na medzinárodnom fóre zlyhali," povedal kouč Vůjtek.

O góly v Arose sa postarali Michel Miklík a Patrik Lušňák, ktorý bol so siedmimi streleckými pokusmi najaktívnejším Slovákom na turnaji. Debut v reprezentačnom A-tíme si pod alpskými končiarmi odkrútili útočníci Andrej Kudrna a Radovan Puliš. Obaja sa snažili, prezentovali sa dravým výkonom, Puliš v druhom stretnutí aj asistenciou, no strelecky sa nedokázali presadiť. "Prehrali sme, preto môj debut nebol práve najideálnejší. Snažil som sa hrať čo najlepšie a dúfam, že to vyzeralo z mojej strany dobre. Bol to pre mňa trocha stres, po prvom striedaní to opadlo a hralo sa mi dobre. Na turnaji boli kvalitné mužstvá. Škoda, že sme nedali viac gólov, preto sme pohoreli. V obrane sme hrali dobre, ale v útoku to nebolo v poriadku," dodal Puliš.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články