Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS U20 2024: Turnaj pre Kanadu končí, Česi rozhodli 11 sekúd pred koncom

GÖTEBORG - Českí hokejisti do 20 rokov tretíkrát za sebou postúpili do semifinále juniorských MS. V utorkovom dramatickom štvrťfinálovom súboji v Göteborgu zdolali obhajcu titulu Kanadu 3:2. Hrdinom duelu bol dvojgólový český útočník Jakub Štancl, ktorý rozhodol o triumfe 11 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času.
Gól českých mladíkov a radosť.
Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

V repríze minuloročného šampionátu mali lepší vstup do zápasu českí reprezentanti, ktorí si v prvej tretine vybudovali dvojgólový náskok zásluhou Jakuba Štancla a Tomáša Cibulku. Kanaďania však v druhej časti zapli na vyššie obrátky a Matthew Wood s Jakeom Furlongom sa postarali o vyrovnanie. V čase, keď už zápas spel do predĺženia, sa dostal k strele spomedzi kruhov Štancl a v čase 59:49 prekonal brankára Rousseaua. Puk si smoliarsky zrazil do vlastnej siete kanadský obranca s českými koreňmi Oliver Bonk.

Prečítajte si aj

Sýkora oslavuje gól v reprezentácii.MS U20 2024: Slováci ťažko hľadali slová. Gajan si sypal popol na hlavu, Sýkora hovorí o veľkej rane

Česi tak odplatili súperovi vlaňajšiu finálovú prehru. Zloženie semifinálových dvojíc bude známe až po konci zostávajúcich dvoch štvrťfinálových duelov.

Prečítajte si aj

Peter Oremus počas premiéry na lavičke Slovana.Zmeny v bratislavskom Slovane pokračujú


MS do 20 rokov - štvrťfinále:
Kanada - Česko 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
Góly:
24. Wood (Cowan, Yager), 37. Furlong (Poitras) - 8. Štancl (Rymon), 19. Cibulka (Kulich, Šapovaliv), 60. Štancl (Becher, Rymon)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články