Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dostal pokutu za filmovanie

James Neal, útočník Nashvillu Predators v NHL dostal v stredu pokutu vo výške 2000 amerických dolárov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Známa „firma“ James Neal, útočník tímu Nashville Predators dostal v stredu pokutu vo výške 2000 amerických dolárov za porušenie pravidla č. 64. Neal je v NHL známy nie len vďaka svojim šikovným rukám, ktoré dokážu strieľať góly, ale má aj povesť provokatéra a simulanta.

NHL pred štartom aktuálneho ročníka predstavila zmeny, jednou z týchto zmien bola nová smernica upravujúca postihy za simulovanie a nafilmované pády. Za prvé simulovanie dostane hráč iba varovanie. Ak sa to zopakuje aj druhýkrát, hráč automaticky dostane pokutu od Disciplinárnej komisie NHL vo výške 2000 dolárov. Každým takýmto previnením sa pokuta zvyšuje. Zaujímavosťou je, že ak je hráč potrestaný štyri a viackrát za sezónu, tak pokutu dostáva už aj tréner tímu, v ktorom hokejista pôsobí.

Neal dostal prvé varovanie už 13. novembra v zápase proti St. Louis Blues, to ale Neala očividne netrápilo a tak v tom pokračoval. V sobotu opäť simuloval pád v zápase proti San Jose Sharks. Stalo sa to na konci tretej tretiny v súboji s Loganom Coutureom a rozhodcovia mu udelili dve trestné minúty.

Pre Jamesa Neala zaplatiť pokutu nebude veľký problém, veď jeho ročný príjem je 5 miliónov dolárov. Ak sa to bude opakovať, tak pokuta sa zvýši iba o 1000 dolárov a ak by sa aj dostal na hranicu päť a viac trestov za simulovanie, tak maximálna pokuta je 5000 dolárov pre neho a 3000-5000 dolárov pre trénera Nashvillu Predators, Petra Laviolettea.

Počínanie Jemesa Neala sa bude určite viac sledovať, ako tomu bolo doteraz. Uvidíme, či sa James poučí a obmedzí svoje herecké schopnosti.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: HokejovySvet.sk, thehockeynews.com

Diskusia

Podobné články