Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kde sa budú konať MS v hokeji nasledujúce 4 roky?

Vďaka tomu, že o usporiadateľovi MS v ľadovom hokeji sa rozhoduje poriadne v predstihu, už dnes vieme kde sa budú najbližšie štyri roky odohrávať majstrovstvá sveta v hokeji.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V roku 2010, bolo na kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie rozhodnuté, že MS v hokeji 2015 budú v Českej republike. Jediným reálnym protikandidátom Čechov bola Ukrajina, ktorá však zástupcov IIHF nepresvedčila. Tento športový sviatok začne prvého a trvať bude do sedemnásteho mája. Českí hokejisti pochopiteľne odohrajú svoje zápasy v Prahe a Slováci boli z pražskej skupiny oficiálne presunutí do skupiny B, ktorá sa bude hrať v Ostrave. Ostravská ČEZ aréna sa tak môže pomaly začať pripravovať na nával slovenských fanúšikov.

Počas konania MS 2011 na Slovensku sa rozhodovalo o tom, kde sa bude konať MS v hokeji 2016. Bratislavský kongres IIHF napokon rozhodol, že usporiadateľskou krajinou je Rusko, ktoré teda po nedávnej zimnej olympiáde čaká organizácia ďalšej veľkej športovej udalosti. Rusko bolo aj vďaka už vybudovaným halám a výbornej infraštruktúre veľkým favoritom. Protikandidátmi boli Dánsko a Ukrajina, no obaja ešte pred rozhodujúcim hlasovaním svoje prihlášky stiahli.

Ak ste pozorne sledovali uplynulé majstrovstvá, ktoré sa odohrali v Minsku, mohli ste si všimnúť, že francúzski a nemeckí hokejisti mali na svojich prilbách nalepené číslo 2017. Išlo práve o symbol toho, že spoločnými silami zorganizujú majstrovstvá sveta v hokeji 2017. Protikandidátmi boli Dáni a Lotyši, ktorí taktiež kandidovali spoločne. Zápasy v poradí 81. majstrovstiev sveta v hokeji sa budú odohrávať v Paríži a Kolíne nad Rýnom. Hokejový šampionát 2018 sa bude niesť v červeno-bielych farbách, keďže po prvý krát v histórii usporiada MS v hokeji Dánsko. Dáni sa už o usporiadateľstvo niekoľko krát neúspešne pokúšali, no tentoraz svojho protikandidáta, ktorým bolo Lotyšsko, jednoznačne porazili. Získali až 95 z celkových 107 hlasov komisie IIHF. Svoju rolu okrem iných faktorov určite zohralo aj to, že Lotyši už usporiadateľom MS v hokeji boli.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: msvhokeji.sk

Diskusia

Podobné články