Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SR 20: Slováci sa stretnú vo Zvolene, tréner Feneš hovorí o šanciach jednotlivých hráčov

BRATISLAVA - V pondelok 11. decembra štartuje slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov záverečnú fázu prípravy na MSJ vo Švédsku. Trénerský štáb pod vedením Ivana Feneša nominoval na päťdňový kemp vo Zvolene 27 hráčov, zďaleka však neuzavrel nominačný zoznam. Šancu dostať sa naň budú mať ešte viacerí hokejisti vrátane tých, ktorí sú s kombinovaným výberom osemnástky a devätnástky na turnaji v kanadskom Trure.
Tréner SR 20 Ivan Feneš.
Zdroj: TASR - Pavel Neubauer
Zdieľajte:

V nominácii na kemp do Zvolena figuruje viacero hokejistov z kmeňového ročníka 2004 vrátane draftovaných hráčov doplnených o ďalšie mená z ročníka 2005. Ide o hokejistov, ktorí majú za sebou nejednu skúsenosť s juniorským šampionátom. "Sme radi, že na zozname je veľa skvelých mien, ktoré pricestujú už do kempu na Slovensku. Platí však, že štartovacia čiara je pre každého hráča rovnaká a aktuálna nominácia zďaleka nie je finálna. Chlapci sú vo svojich ligách produktívni, čo nás teší. Až samotná záverečná príprava a prípravné duely nám ukážu, ako na tom skutočne sú. Pevne však verím, že pohodu, ktorú aktuálne majú, prenesú aj do reprezentácie," rozhovoril sa pre hockeyslovakia.sk na margo tvorby nominácie hlavný kouč dvadsiatky Ivan Feneš.

Prečítajte si aj

Slovák končí na čas v Nitre.Vedenie Nitry vyhovelo žiadosti. Tím dočasne opúšťa skúsené meno

Zo zoznamu vyčnieva meno Luku Radivojeviča, ktorý má len 16 rokov. Premiéru v juniorskej reprezentácii si odbil iba nedávno na novembrovom Turnaji piatich krajín v českom Chomutove, kde Slováci v konkurencii domácich Čechov, Švajčiarov, Švédov a Fínov obsadili tretiu priečku. Na podujatí zaujal trénerov natoľko, že si vypýtal miesto aj v záverečnnom kempe. "Luka nás presvedčil výkonmi. Odohral vynikajúci turnaj v novembri v Chomutove. Už v lete sa začal jeho veľký hokejový progres počas Hlinka Gretzky Cupu a pokračoval v ňom aj v úvodných týždňoch sezóny. Takéto ťahy so 16-ročnými hráčmi v záverečnej príprave na juniorský šampionát sme si vyskúšali už v minulosti. Či to bol Šimon Nemec, Dalibor Dvorský alebo Maxim Štrbák. Chalani dostali šancu a chopili sa jej výborne," komentoval Feneš.

Prečítajte si aj

Fínske hokejistky pózujú po výhre 3:2 v zápase o 3. miesto Fínsko - Olympijskí športovci z Ruska v Kangnungu.Hrozná správa zo Švédska! Fínska reprezentácia prichádza o dôležitú osobu

Dobrou správou je, že na juniorskom šampionáte sa môže predstaviť Adam Sýkora, draftová voľba New Yorku Rangers, aktuálne pôsobiaca na farme v Hartforde. Devätnásťročný útočník by sa mal k tímu pripojiť v ďalšej fáze záverečnej prípravy po presune výpravy do Švédska. "Do tímu príde s Adamom extrémna energia. Je to hráč, ktorý má kvality AHL. S jeho nasadením a odhodlaním byť úspešný prichádza kvalitná posila. Veľmi sa naňho tešíme," uviedol Feneš.

Prečítajte si aj

Jarry skóroval do siete Tampy.VIDEO NHL: Gól brankára, debut Studeniča, smola Slafkovského

Nominovaní hráči sa vo Zvolene budú schádzať od pondelka 11. decembra postupne. Viacerí v deň kempu ešte len priletia zo zámoria do Viedne a neskôr popoludní, respektíve večer sa budú hlásiť v hoteli. Kompletný tím s 23 korčuliarmi a štyrmi brankármi by mali mať tréneri k dispozícii približne v strede týždňa. V piatok 15. decembra sa hráči rozídu domov. Tréneri následne zostavia ďalší nominačný zoznam, ktorý v pondelok 18. decembra odletí do Švédska. V zálohe majú ešte niekoľko mien prichádzajúcich do úvahy v súvislosti s účasťou na svetovom šampionáte, no sú v štádiu riešenia. Medzi nimi aj približne desať hráčov, ktorí sa v polovici decembra predstavia s kombinovaným výberom osemnástky a devätnástky na prestížnom turnaji v kanadskom Trure. "Prvý raz v histórii sa nám podarí vycestovať na takýto turnaj. Náš tím je zložený z hráčov, ktorí stále majú šancu dostať sa do záverečnej nominácie na juniorský šampionát. Minimálne desať mien veľmi intenzívne klope na jej dvere. Chlapci sa budú konfrontovať s veľkou kvalitou. Dva tímy zloží Kanady, jeden výber USA a ďalší Švédi. Na podujatí sa predstaví viacero draftovaných hráčov. Aj v súvislosti s tvorbou ďalších nominácií bude ostro sledované mojimi očami," dodal Feneš.

Prečítajte si aj

Hokejisti Banskej Bystrice.Uvoľnený hráč Znojma skúsi šťastie v Banskej Bystrici. Barani poslali svojho obrancu do Prešova

Po presune do Švédska si dvadsiatka rozloží tréningový stan v meste Kungsbacka, vzdialenom približne 30 kilometrov od Göteborgu, dejiska MS. Prvý prípravný duel odohrá už v utorok 19. decembra s Fínmi o 18.30 h v Halmstade. Druhé prípravné stretnutie proti Nemecku je na programe v piatok 22. decembra od 19.00 h v Mölndale. Do Göteborgu sa slovenská výprava presunie na Štedrý deň. Prvý duel MSJ odohrá 26. decembra od 12.00 h proti Čechom.

Prečítajte si aj

Pobežal kapitán SR 18 na ľade.Osemnástka ukončila prvú časť v druhej najvyššej súťaži: Najhorší výsledok v histórii projektu


Nominácia SR 20 na kemp vo Zvolene v rámci záverečnej prípravy na majstrovstvá sveta juniorov (11.–15. 12.)
brankári:
Rastislav Eliáš (IFK Helsinki), Šichatbudin Gadžiev (HC Slovan Bratislava), Adam Gajan (Green Bay Gamblers), Samuel Urban (Sioux City Musketeers)
obrancovia: Richard Baran (Victoria Grizzlies), Jakub Chromiak (Kingston Frontenacs), Jozef Viliam Kmec (Prince George Cougars), Dávid Nátny (MHK 32 Liptovský Mikuláš/HK Levice), Milan Pišoja (HK Dukla Ingema Michalovce/HK 2016 Trebišov), Luka Radivojevič (Örebro), Maxim Štrbák (Michigan State University), Boris Žabka (HC'05 Banská Bystrica)
útočníci: Peter Cisár (Fargo Force), Alex Čiernik (Västerviks IK), František Dej (Sherbrooke Phoenix), Dalibor Dvorský (Sudbury Wolves), Samuel Honzek (Vancouver Giants), Roman Kukumberg (Sarnia Sting), Patrik Masnica (HC Slovan Bratislava), Filip Mešár (Kitchener Rangers), Martin Mišiak (Erie Otters), Juraj Pekarčík (Dubuque Fighting Saints), Servác Petrovský (Owen Sound Attack), Peter Repčík (Drummondville Voltigeurs), Markus Suchý (HK Poprad), Alex Šotek (HK Poprad), Adam Žlnka (Waterloo Black Hawks)

realizačný tím:
Manažér: Tomáš Pšenka
Hlavný tréner: Ivan Feneš
Asistent trénera: Martin Štrbák
Tréner brankárov: Peter Kosa
Vzdelávací program: Tomáš Surový
Video analytik: Patrik Michnáč
Kondičný tréner: Matej Thomka
Lekár: Ján Bernát
Fyzioterapeut: Michael Bujňák (od 10.12.)
Masér: Patrik Hakke (od 10.12.)
Športová psychologička: Michala Bednáriková

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články