Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Záverečná nominácia Ernesta Bokroša na MS juniorov

Bokroš oznámil nomináciu, v Kanade vyradí ešte dvojicu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

K slovenskej hokejovej reprezentácii do 20 rokov sa v dejisku šampionátu pripoja brankár Daniel Gibl, obranca Patrik Maier a útočníci Matej Paulovič s Jurajom Šiškom. Tréner Ernest Bokroš naopak v pondelok vyradil z kádra obrancov Lukáša Dubeňa, Frederika Fekiača, či útočníkov Dominika Briestenského, Petera Galisa, Lukáša Hrušíka a Kristiána Horváta.

"S hráčmi, ktorí sa nezmestili do výberu, sme už hovorili a povedali sme im aj dôvody, prečo s nami necestujú a na čom majú ešte popracovať. Keďže v Kanade nás bude deväť obrancov a trinásť útočníkov, tak potom ešte jeden a jeden odídu," uviedol hlavný kormidelník výberu. Šampionát do 20 rokov sa uskutoční v kanadských mestách Toronto a Montreal v dňoch od 26. decembra 2014 do 5. januára 2015. Mladí Slováci sa predstavia v základnej A-skupine spoločne s rovesníkmi z Kanady, Fínska, USA a Nemecka. Svoje zápasy v skupine odohrajú v hale Bell Centre v Montreale.

O kapitánovi mužstva a jeho asistentoch sa rozhodne priamo v dejisku šampionátu. "Chceme, aby sa na tom podieľali realizačný tím a všetci hráči. Takže až budeme všetci spolu v Kanade, tak si zvolíme kapitána i asistentov. A keďže to nie je len o nich, tak viem, že hráči si aj sami zvolia svojich ďalších vodcov. Je tu skupina hráčov, ktorá by mala tento tím potiahnuť. Sú tu skúsenejší chlapci, ktorí už boli na majstrovstvách či už 20-ročných alebo 18-ročných, takže sa to vyselektuje samo," pokračoval Bokroš. Medzi lídrov by mali patriť útočníci Peter Cehlárik a Martin Réway či obranca Christián Jaroš.

Reprezentácia odštartovala záverečnú prípravu v nedeľu 7. decembra v Bratislave, kde hráči absolvovali tréningy a do Kanady odletia vo štvrtok. SR 20 uzavrela tohtosezónne pôsobenie v Tipsport extralige, ktoré bolo z pohľadu získaných bodov jej piate najúspešnejšie v osemročnom projekte. Bokrošovi zverenci vybojovali v 20 stretnutiach v najvyššej súťaži sedem bodov za domáci triumf v riadnom hracom čase nad Banskou Bystricou a víťazstvá vo Zvolene a Košiciach po samostatných nájazdoch. Dovedna strelili 29 gólov, inkasovali ich 68. Vlani sa im v lige darilo lepšie, keď nazbierali 19 bodov. "Minulý rok sme si mysleli, že máme veľmi dobrý tím. Mali sme tam osobnosti, ako boli Daňo, Kolena, Réway. Boli veľké očakávania, ale na MS sme to nepotvrdili. S niektorými silnými súpermi sme sa naťahovali, ale konečné umiestnenie bolo také, aké bolo. Tento rok chceme postúpiť do play off a urobíme pre to maximum. Je tu veľa šikovných hokejistov. Viac-menej sa obávam, ako zvládneme mentálnu stránku, pretože Montreal je kolíska hokeja a zápasy sú už dnes vypredané," uviedol Bokroš.

Najproduktívnejším hráčom HK Orange 20 bol útočník Matúš Sukeľ, ktorý v 20 zápasoch strelil päť gólov a pridal rovnaký počet asistencií. V bránke dostával šancu najmä Denis Godla, v deviatich stretnutiach sa objavil Dávid Okoličány.

Nominácia SR na MS do 20 rokov:

brankári: Denis Godla (Slovan Bratislava), Dávid Okoličány (HK Dukla Michalovce), Daniel Gibl (Barrie Colts, OHL/Kan.)

obrancovia: Erik Černák (HC Košice), Dominik Jendroľ (HC ’05 Banská Bystrica), Patrik Bačik (Slovan Bratislava), Marco Hochel (Slavia Praha/ČR), Matúš Holenda (Dukla Trenčín), Christián Jaroš (Lulea/Švéd.), Patrik Maier (Kamloops Blazers), Branislav Pavúk (HC Košice), Mislav Rosandič (HC´05 Banská Bystrica)

útočníci: Michal Kabáč (MHK 32 Liptovský Mikuláš), Radovan Bondra (SR 18), Peter Cehlárik (Lulea/Švéd.), Róbert Lantoši (VIK Västeras HK/Švéd.), Martin Réway (Sparta Praha/ČR), Dávid Šoltés (Prince George Cougars, WHL/Kan.), Pavol Skalický (HC Košice), Matej Paulovič (Muskegon Lumberjacks, USHL/USA), Juraj Šiška (Saint John Sea Dogs, QMJHL/Kan.), Patrik Koyš (Dukla Trenčín), Samuel Petráš (Slovan Bratislava), Dominik Rehák (MsHK Žilina), Matúš Sukeľ (MHK 32 Liptovský Mikuláš)

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články