Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hviezdna formácia TMM sa vrátila vo veľkom štýle

Obnovený helsinský útok žiaril, Mikúš: "Rýchly gól nás nakopol"
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek sa pred stredajším duelom s Nórskom rozhodol radikálne pomeniť zloženie útočných formácií a opäť spojil dokopy lajnu Tomáš Tatar - Juraj Mikúš - Michel Miklík z úspešných MS 2012 v Helsinkách. Tento ťah sa mu dokonale vyplatil. Novozložený útok si na ľade od prvého striedania rozumel, k triumfu 5:2 prispel tromi gólmi a dokopy nazbieral sedem bodov (3+4).

Helsinský trojzáprah sa presadil už v 66. sekunde, keď Miklíkom od modrej čiary diagonálne nahodený puk sa odrazil od tiesneného Tatara do bránky. "Už pred zápasom sme si robili srandu z toho, že strieborní chlapci sú opäť spolu. Je skvelé, že sa spolupráca obnovila. Všetci z útoku sme dali gól, sme radi, že nám to spolu opäť ide," tešil sa po stretnutí Tomáš Tatar.

Krídelník Detroitu sa v "zámorskom" útoku s Richardom Pánikom a Marekom Viedenským herne trápil, no v novej formácii ožil a otvoril si strelecký účet v Minsku. Rýchly gól mu dodal krídla. "S nápadom poskladať opäť túto lajnu prišiel tréner, bolo to jeho rozhodnutie. Podľa mňa mu do toho hráči nemajú čo kecať, veď on predsa nesie zodpovednosť za výsledky. Už predtým som avizoval, že s Marekom a Rišom sa mi nehralo zle, ale prehrávali sme. Zrejme bolo treba niečo zmeniť. Asi to chcelo impulz," súhlasil s trénerovým ťahom Tatar.

Posun do druhej formácie zo štvrtej výrazne pomohol aj Jurajovi Mikúšovi. Na ľade dostal množstvo priestoru a mohol ukázať svoje tvorivé schopnosti. "Určite mi ten presun pomohol. Michel i Tomáš sú výborní korčuliari, na ľade sme si rozumeli. Tým, že sme už v minulosti spolu hrali, som presne vedel, čo od nich mám čakať. Vyšlo nám hneď prvé striedanie, to nás strašne povzbudilo a nakoplo. Hrali sme fakt dobrý zápas," vyznal sa Mikúš. Dvadsaťsedemročný center sa blysol nádherným gólom na 2:1, keď si od ľavého mantinelu elegantne nakorčuľoval pred bránku, neunáhlil sa, potiahol puk ešte doprava a zavesil do odkrytej bránky - parádny forhendový blafák. "Nórsky útočník šiel striedať, úplne sa na mňa vyflákol. Dobrú prácu odviedol aj Michel Miklík, ktorý odtiahol dvoch bekov do bránky. Hlavne som si hovoril, aby som bol trpezlivý a do poslednej chvíle som čakal, až som našiel vhodný moment na zakončenie," opísal akciu Juraj Mikúš. Po góle sa ani veľmi neradoval. "Sám som bol prekvapený, aký pekný gól som dal," usmieval sa útočník Slovana Bratislava, ktorý na MS predtým naposledy skóroval pred dvomi rokmi proti Bielorusku pri víťazstve 5:1. Slováci konečne zvládli záverečnú tretinu. Ani za stavu 3:2 sa nestiahli do defenzívnej ulity a zostali aktívni smerom dopredu. "Hovorili sme si v kabíne, aby sme neprestali hrať. V uplynulých troch zápasoch sme mali v posledných tretinách skóre 0:8, tentoraz sme ju chceli vyhrať. Podarilo sa nám to a sme šťastní. Konečne nám vyšlo," spokojne konštatoval Mikúš. Podľa neho dodajú tri body tímu potrebné sebavedomie. Po predchádzajúcich troch zaváhaniach sa postavenie v tabuľke trochu zlepšilo a znovu vykresala nádej na postup medzi najlepšiu osmičku. "Nad štvrťfinále momentálne neuvažujeme. Sústredíme sa iba na najbližší zápas so Švédmi. Čaká nás ďalší náročný duel," tvrdí Mikúš.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články