Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

5 klenotov, ktoré lákajú divákov na extraligu

Top
Hoci majú už najlepšie hokejové roky za sebou, ich sláva na Slovensku tak skoro nezhasne. Prinášame vám rebríček najväčších lákadiel našej extraligy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Všetkých päť hráčov spája hneď niekoľko faktorov. Každý z nich bol v slovenskej reprezentácii pri výhre medaile na majstrovstvách sveta. Všetci majú skúsenosti zo zámorskej NHL, sú na Slovensku obdivovaní, rešpektovaní a momentálne obliekajú dres klubu zo slovenskej extraligy.

Martin Štrbák

Hokejový obranca reprezentoval našu krajinu pri jej troch medailách z majstrovstiev sveta, teda v rokoch 2000, 2002 a 2003. Čo sa týka vzťahu k národnému dresu, Štrbák je v tomto smere vnímaný ako absolútny fenomén, keď od roku 2000 stál pri reprezentácii deväť rokov za sebou. Martin je odchovancom Prešova, ktorý však v minulosti hral v extralige aj za Slovan Bratislava. Obranca sa stal prvým Slovákom, ktorý vyhral ruskú najvyššiu ligu. Podarilo sa mu to v drese Lokomotivu Jaroslavľ. Štrbák má skúsenosti aj s NHL, keď hral za tímy Los Angeles Kings a Pittsburgh Penguins. Hráč momentálne oblieka dres úradujúceho majstra HC Košice.

Ľuboš Bartečko

Hráč, ktorý bol pri slovenskej reprezentácii v Petrohrade 2000 a Göteborgu 2002. Bartečka priviedol k hokeju jeho otec, neskôr sa ukázalo, že tento krok bol určite správny. Hokejista sa dostal aj do najlepšiej ligy sveta. V NHL hral za tímy St. Louis Blues a Atlantu. Neskôr ho osud zaviedol späť do Európy. Bartečko vyhral s Dynamom Moskva rusku Superligu a po spomínanom Martinovi Štrbákovi bol len druhým Slovákom, ktorému sa to podarilo. Bartečko momentálne oblieka dres extraligového tímu HK Poprad.

Jozef Stümpel

V tejto zostave nemôže chýbať ani veľká opora tímu HK Nitra Jozef Stümpel. Hokejový centrer má skutočne bohaté skúsenosti s NHL, keď hrával postupne za tímy Boston Bruins, Los Angeles Kings, či Floridu Panthers. Útočník sa so Slovenskom tešil aj z dvoch medailí na majstrovstvách sveta a to konkrétne zlatej a bronzovej z rokov 2002 a 2003. Jozef Stümpel je okrem toho známy, že jeho doplnkový šport je aj hokejbal. Momentálne je tak zároveň aj prezidentom Slovenskej hokejbalovej únie. Táto známa slovenská tvár sa netají tým, že chce doviesť Nitru k majstrovskému titulu.

Richard Lintner

Jednou z najväčších hviezd na slovenských ľadových plochách je jednoznačne Richard Lintner, známy tiež ako Citrón. Ofenzívny obranca bol rovnako ako Jozef Stümpel pri zlate a bronze slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta. Lintner je momentálne známy aj tým, že si popri hokeju veľmi rád sadne aj na komentátorské miesto. Na Slovensku je tak Citrón považovaný za jedného z najsympatickejších a najzábavnejších hráčov všetkých čias. Hokejista hral v NHL vo farbách klubov Nashville Predators, New York Rangers a Pittsburgh Penguins. Veľkú časť svojej kariéry hral Lintner vo Švédsku, kde hrával aj za tím Djurgårdens IF, ktorých fanúšikovia sú mimochodom považovaní za jedných z najlepších na svete. Lintner oblieka momentálne dres žlto-červenej Dukly Trenčín.

Michal Handzuš

Ako absolútnu jedničku sme vybrali odchovanca Banskej Bystrice Michala Handzuša. Ten hral ešte v minulej sezóne NHL. Osud ho však doviedol späť do slovenskej extraligy. Dodnes však nevedno, či sa v blízkom čase neukáže aj v KHL a nepomôže belasým k postupu do vytúženého play off. Michal Handzuš vyhral so slovenskou reprezentáciou dve strieborné a jednu zlatú medailu. V najlepšej lige sveta hral v tímoch Phoenix Coyotes, Philadephia Flyers, Los Angeles Kings a Chicago Blackhawks, v drese ktorého sa tešil aj z výhry slávneho Stanleyho pohára. Skúsený a najmä sympatický útočník oblieka momentálne v extralige dres HC05 Banská Bystrica.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články