Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovanista Bližňák jednou nohou v českej extralige, veľký záujem má Plzeň

KHL
Už dlhšie sa hovorí o odchode Mária Bližňáka z tímu HC Slovan Bratislava do českej extraligy, jeho kroky by mohli viesť do Plzne.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dvadsaťsedemročný rodák z Trenčína, ktorý v minulosti hrával za Spartu Praha (2011/12), by mohol za určitých okolností opustiť Slovan a sezónu dohrať v Česku. “Záujem o Mária je, evidujeme ho zhruba zo šiestich tímov“ potvrdzuje hráčov agent Vladimír Vůjtek mladší zo spoločnosti Eurohockey Services. Najviac sa hovorí o Plzni, "Máme eminentný záujem a jednáme o podmienkach. Presne takého šikovného útočníka potrebujeme," povedal generálny manažér Plzne Straka. Taktiež sa spomínajú kluby Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav či Sparta Praha, s ktorou chcelo dávnejšie vedenie Slovana spraviť výmenu za Martina Réwaya, no vedenie Sparty túto výmenu odmietlo.

Bližňák okúsil aj NHL v tíme Vancouver Canucks. Po ročnom pôsobení v Prahe, kde zanechal dobrý dojem prišiel do Bratislavy, kde spočiatku patril k oporám mužstva. Jeho hra a výkony upadali. V prvej sezóne odohral 51 zápasov so ziskom 20 bodov (9+11), no v druhej získal iba 9 bodov. Potom nasledovalo zranenie, ktoré ho pribrzdilo, keď sa vrátil do hry, tak sa nedokázal naplno presadiť a prepadol sa až do štvrtého útoku. Niektoré zápasy dokonca sledoval len ako zdravý náhradník z tribúny. V prebiehajúcej sezóne nastúpil na 28 zápasov, v ktorých zaznamenal iba dve asistencie a v „štatistikách pravdy“ má trinásť mínusových bodov.

Máriov prvý a jediný gól v NHL

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokej.cz, HokejovySvet.sk

Diskusia

Podobné články