Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čakajú nás pamätné MS v hokeji: Registrácia záujemcov o vstupenky je už v plnom prúde!

BRATISLAVA - Slovenská hokejová verejnosť v uplynulých dňoch spoznala kompletný program našej seniorskej hokejovej reprezentácia na budúcoročných MS v Prahe a Ostrave.
Zdroj: 45091
Zdieľajte:

Už skôr bolo jasné, že organizačný výbor umiestni náš tím – vzhľadom na blízkosť hraníc veľmi prezieravo – do Ostravy. Zároveň organizátori využili usporiadateľské právo výmeny dvoch tímov z marketingových dôvodov: v našej ostravskej skupine sa tak nakoniec namiesto Kanady predstavia reprezentanti USA.

Budúcoročné majstrovstvá sveta sa uskutočnia od 10. do 26. mája 2024. Už teraz niet pochýb, že turnaj bude pod drobnohľadom celej českej, ako aj slovenskej verejnosti – vzhľadom na očakávanú búrlivú domácu atmosféru sa dá predpovedať intenzívny boj o miestenky v nominácii a minimum ospravedlneniek zo strany hráčov.

IIHF si spoločne s Českým zväzom ľadového hokeja už teraz mädlia ruky pri pomyslení na to, ako sa zapráši po lístkoch ihneď po spustení predaja. K optimizmu ich vedie hneď niekoľko dôvodov: posledné MS usporiadané Českom – tie z roku 2015 – dodnes neboli prekonané z hľadiska návštevnosti (mimochodom, na 4. mieste je ďalší „český“ šampionát z roku 2004); situovanie turnaja do pulzujúceho srdca Strednej Európy znamená, že do jeho dejiska to budú mať mnohé tradičné hokejové krajiny doslova na skok; a napokon, už teraz existujú náznaky, že nadchádzajúci šampionát zarezonuje aj v zámorí viac ako obvykle (predsa len, Praha je pre kanadské hviezdy väčším lákadlom ako trebárs Riga).

Naši hokejisti si po poslednom, nie príliš vydarenom šampionáte budú chcieť napraviť chuť a pred burácajúcimi tribúnami ostravského zimného štadióna predviesť svoj potenciál naplno. V týchto snahách začnú hneď 10. mája o 16:20 v otváracom zápase proti Nemecku. V základnej skupine sa ešte naši stretnú postupne s Kazachstanom, USA, Poľskom, Francúzskom, Lotyšskom a Švédskom.

Po osem celkov v dvoch základných skupinách sa klasicky pobije o štyri štvrťfinálové miestenky. Kompletný program očakávaného a mimoriadne prestížneho podujatia si môžete pozrieť v tomto článku.

Ceny denných balíčkov lístkov, obsahujúcich aj zápasy Slovenska, sa pohybujú od 94 € do 202 €. V súvislosti s ich predajom usporiadatelia avizujú nezvyčajnú novinku: v snahe predísť nespokojnosti fanúšikov, ako aj technickým problémom s návalmi na registračných webstránkach, sa prvá várka vstupeniek dostane do obehu prostredníctvom žrebovania. Registrovať sa doň môžete už teraz na webe 2024.iihfworlds.com/vstupenky, pričom si môžete rovno vybrať aj preferovaný tím a hracie dni, o ktoré máte záujem.

V termíne od 18. do 24. septembra sa vyžrebujú šťastlivci s prednostným právom na kúpu lístkov v prvej vlne predaja 2.-4. októbra. Druhá vlna predaja – 6.-8. októbra – už bude otvorená aj ostatným registrovaným fanúšikom. Až následne sa predaj sprístupní celej verejnosti.

Termín žrebovania sa nezadržateľne blíži – nenechajte si ujsť šancu zabojovať o lístky na „domáce“ majstrovstvá sveta!

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, PR článok

Diskusia

Podobné články