Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rytieri dvojkríža deklasovali Nórov

Slovensko konečne naplno bodovalo na MS v Minsku a zabojuje ešte o štvrťfinále.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovensko 5:2 Nórsko

Góly a asistencie: 2. Tatar (Švarný, Mikúš), 10. Mikúš (Miklík, Ďaloga), 40. Nagy (Marinčin), 48. Nagy (Ďaloga, Laco), 49. Miklík (Tatar) - 6. Bonsaksen (Stene, Martinsen), 12. Ask (K. A. Olimb, M. Olimb)

Zostavy :

Slovensko: Laco - Sloboda, Ďaloga, Valach, Švarný, Brejčák, Marinčin, Čerešňák - Šatan, Hrivík, Nagy - Tatar, Mikúš, Miklík - Pánik, Marcinko, Haščák - Skokan, Šťastný, Réway

Nórsko: Haugen - Ödegaard, Holös, Trygg, Bonsaksen, Sörvik, Espeland – Forsberg, Röymark, Hansen – M. Olimb, K. Olimb, Bastiansen – Olden, Skröder, Ask – Stene, Martinsen, Roest

Na začiatku 2. minúty si Tomáš Tatar pripísal svoj 1. gól na MS a Slovensko viedlo 1:0. Nóri pomerne rýchlo na gól odpovedali a v 6. minúte vyrovnali na 1:1. Juraj Mikúš znova posielal Slovensko do vedenia v 9. minúte 2:1. V 12. minúte znova Nóri vyrovnali a Ask vyrovnal na 2:2. Potom prišli 2 nórske presilovky po sebe, ale Nóri ich nevyužili. Následne na to prišla slovenská presilovka no tiež sme ju nevyužili.

2. tretina začala presilovkou Slovenska, ale znova nebola využitá. Slovensko malo v polke 2.tretiny viac krát, že neprehrávalo 2:3. Laco Nagy 3. gólom vymietol pavučinu a poslal Slovensko chvíľu pred koncom druhej tretiny do vedenia 3:2.

Nóri začali 3.tretinu únikom jedného hráča na Laca, ale Ďaloga skvelo zakročil. Odvtedy začala slovenská aktivita. 3.tretinu sme začali bez centra prvej formácie Mareka Hrivíka. Laco Nagy pridal aj svoj druhý gól a poslal v 8. minúte 3. tretiny Slovensko do vedenia 4:2. Miklík hneď na to pridal gól a Slovensko vyhrávalo 5:2 !. Zo slovenskej strany začal obrovský tlak. 7 minút do konca začalo taktické zdržovanie zápasu zo strany Slovenska.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Vlastná tvorba

Diskusia

Podobné články