Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokejový obojživelník a špecialista na účesy

Dnešný magazín je venovaný mimoriadne zaujímavej postave z kanadsko-americkej NHL, ktorá v porovnaní s ostatnými hráčmi vzbudzuje pozornosť nielen svojimi špecifickými hokejovými vlastnosťami, ale aj častou zmenou výzoru, respektíve účesu.
Zdroj:
Zdieľajte:

Niektorí viac zanietení fanúšikovia už možno na základe úvodného opisu zistili, že reč bude o kanadskom hokejistovi Brentovi Burnsovi.

29 - ročný pravák odštartoval svoju kariéru v zámorských mládežníckych súťažiach, kde si svojou výkonnosťou a pravidelným zapisovaním sa do bodovej listiny vypýtal pozornosť organizácie Minnesota Wild. Tú napokon zaujal natoľko, že si divosi rodáka z Ajaxu v roku 2003 vybrali v prvom kole draftu z 20. miesta.

Už počas jeho premiérovej sezóny v najelitnejšej lige sveta si vtedajší tréner Jacques Lemaire, ktorý mal na starosti defenzívnu stránku hry Wild, všimol Burnsovu zdatnosť v obranných činnostiach a rozhodol sa pre jeho posun z pravého krídla na pozíciu beka. Robustný Brent Burns zapasoval so svojimi 195 centimetrami a 100 kilogramov do obrany ideálne. Pri útokoch navyše na modrej čiare mohol využiť svoju kreativitu a solídnu streľbu. S úlohou zadáka sa definitívne zžil počas nasledujúcej sezóny, ktorú kvôli výluke celú strávil vo farmárskej AHL.

V ďalších šiestich ročník sa už Burns zaradil medzi najvýraznejšie osobnosti defenzívy Minnesoty a vôbec naj produktívnejších obrancov celej súťaže. Po zmene pôsobiska a presune do tímu San Jose Sharks síce ešte niekoľkonásobný účastník majstrovstiev sveta jednu sezónu strávil v zadných radoch, avšak akonáhle manažment žralokov ponúkol zmluvu Mattovi Irwinovi zo svojho farmárskeho tímu, sa po viac ročnej odmlke stal z Brenta Burnsa opäť útočník. Na pozícii krídelníka odohral posledné dve sezóny, pričom práve tá minulá mu vyšla bodovo najlepšie zo všetkých, ktoré v NHL odohral, keď nazbieral v 69 zápasoch 48 bodov za 26 presných zásahov a 22 asistencií.

Aj napriek vyššie uvedenému faktu bolo už pred začiatkom aktuálneho súťažného ročníka zrejmé, že Burns bude znovu využívaný v defenzíve. V San José sa tak rozhodli preto, že organizáciu opustila dvojica kvalitných a skúsených obrancov - Dan Boyle a Brad Stuart.

Samotnému Kanaďanovi zmena neprekáža: „Len chcem hrať. Mám rád obe pozície. Je medzi nimi množstvo rozdielov, no bude to dobré,“ skonštatoval Brent Burns ešte počas októbra, kedy sa kolotoč NHL len rozbiehal.

Postupom času sa ukázalo, že sa Burnsovi na staro-novej pozícii nebude dariť len dobre, ale priam výborne. Ak totiž nazrieme do štatistík, zistíme, že v 29 zápasoch sa už dokázal držiteľ striebornej medaile zo svetového šampionátu 2008 sedem krát strelecky presadiť, k čomu pridal 22 gólových nahrávok. Burns je momentálne druhým najlepšie bodujúcim obrancom celej národnej hokejovej ligy.

Burns je v zámorí význačný aj častým menením účesov a brady. Počas desiatich rokoch strávených v profilige ich vystriedal už skutočne veľké množstvo. Koniec koncov, presvedčte sa sami.

Prehľad všetkých účesov kanadského hokejistu počas pôsobenia v NHL. Zahlasujte v našej ankete pre ten, ktorý sa vám najviac pozdáva!

ANKETA: V ktorom roku mal podľa vás Brent Burns najlepší účes?

  • 2005

    7%

  • 2006

    7%

  • 2007

    2%

  • 2008

    7%

  • 2009

    7%

  • 2010

    5%

  • 2011

    5%

  • 2013

    5%

  • 2014

    55%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články