Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Stratil kúsok ucha, vrátil sa a rozhodol o osude zápasu

Tak na toto bude hokejista New York Rangers, Kevin Klein, ešte dlho spomínať. Najprv prišiel o kúsok ucha a neskôr rozhodol zápas v prospech svojho tímu.
Zdroj: video
Zdieľajte:

Doživotnú spomienku na zápas proti Pittsburghu Penguins bude mať útočník New Yorku Rangers, Kevin Klein. V zápase totiž takmer prišiel o ucho, no vrátil sa a v predĺžení rozhodol víťazným gólom o triumfe svojho tímu.

Čo sa stalo?

Všetko sa to udialo v prvej tretine. Hokejka centra Penguins, Zacha Silla, trafila Kevina Kleina do ucha tak nešťastne, že mu kúsok odťala. Ošetrenie ucha si vyžiadalo 13 štichov. "Neviem či ste niekto videli jeho ucho, no stratil z neho kúsok", povedal po zápase tréner "jazdcov" Alain Vigneault a dodal: "Prišili sme mu ho späť."

Vrátil sa a stal sa hrdinom

Ani takéto zranenie ho ale nezastavilo, ba naopak. Po góloch Malkina a Downieho, ktorí vyrovnali skóre zápasu sa išlo predlžovať. Vo štvrtej minúte predĺženia sa k puku dostal práve Kevin Klein, ktorý prestrelil Marc-Andre Fleuryho a rozhodol o víťazstve New Yorku Rangers.

Vo svojej kariére v NHL, ktorá trvá od roku 2006, doposiaľ nestrelil v jednej sezóne viac ako štyri góly. Dnes už má na svojom konte šesť a so spoluhráčmi žartovne naznačuje trénerovi, že by mal hrať presilové hry.

"Má najtvrdšiu strelu v tíme, to je jednoznačné," povedal na adresu Kleina brankár Rangers, Henrik Lundqvist. "Na tréningoch to nie je bohviečo, ale oceňujem to v zápasoch. Ak vás trafí, tak to naozaj bolí."

V predĺžení neublížil nikomu, iba Penguins. Pomohol aj Lundqvistovi, pomohol celému tímu a v sezóne, v ktorej je stále o čo hrať to môže skončiť peknou spomienkou. Veď kedy naposledy rozhodol zápas hráč s krvavým uchom?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: http://espn.go.com

Diskusia

Podobné články