Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovnaft aréna dnes zažila ďalšiu prehru

KHL
Dnešný zápas medzi Slovanom Bratislava a Avangardom Omsk dopadol rovnako, ako ten proti Dinamu Moskva. Najsmutnejšie na celej veci je, že domáci hokejisti mali možnosť vyhrať, no herne sa prebudili až v záverečnej 20-minútovke.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC Slovan Bratislava - Avangard Omsk 3:5 (0:3, 1:0, 2:2)

Góly: 14. Kulyash (Kolarik), 16. Kalinin (Parshin), 19. Parshin (Sobotka), 40. Tičar (Sersen), 51. Perezhogin (Gustafsson,Kolárik), 55. Netík (Tičar,Jeglič), 59. Perezhogin, 60. Murley (Vondrka,Bartovič)

Bratislavskí hokejisti dnes čelili veľmi ťažkému a silnému súperovi. Kvalita Avangardu Omsk zaručovala zvýšenú návštevnosť Slovnaft arény a čo je ešte dôležitejšie, zaujímavý hokej. Slovan sa v posledných zápasoch viditeľne trápil. V kuloároch sa pošuškáva o akomsi ,,bojkote“ domácich hráčov spôsobenom meškajúcimi výplatami. Či je práve to dôvodom stále sa zväčšujúcej šnúry prehier alebo nie, dnešný zápas by bol aj s plnými vreckami nadmieru náročný.

Prvá tretina sa až priveľmi podobala na tú z posledného zápasu proti Dinamu Moskva. Hneď v úvode stretnutia sa hostia priblížili k otvoreniu skóre, keď sa pred brankára Janusa natlačilo hneď trio hráčov. Strieľajúci Kolárik našťastie trafil iba brvno. Na opačnej strane to z ľavého kruhu skúšal Vondrka, puk však zazvonil len o Barulinovu masku. Prvý sa na listinu strelcov zapísal Denis Kulyash strelou z pravého kruhu. Bezmocný Janus nemal takmer žiadnu šancu strelu vykryť, clonil mu nielen protihráč, ale aj vlastný obranca. Len čo sa Baranka usadil na trestnej lavici za držanie, prichádza v poradí druhý gól hostí. Po šikovnej prihrávke spoza brány sa Sergejovi Kalininovi podarilo úspešne zasunúť puk za Janusov chrbát. 64 sekúnd pred koncom úvodnej 20-minútovky zablikal ukazovateľ skóre ešte raz, Denis Parshin totiž využil prečíslenie a poslal Avangard do trojgólového vedenia.

V úvode prostrednej časti stretnutia dostali obe mužstvá výhodu v podobe presilovej hry. Ani jeden tím však ponúkanú šancu na zmenu skóre nevyužil. Skvelý zákrok si na svoje konto pripísal Janus v 27. minúte, keď akciu na ,,jeden dotyk“ zakončoval strelou z prvej český útočník Sobotka. Na brankára Slovana sa niesla jedna strela za druhou, najskôr Sobotka opečiatkoval konštrukciu bratislavskej svätyne, neskôr posielal nebezpečnú strelu z medzikružia Lemtyugov. Ani muž v náprotivnej bráne to nemal jednoduché. Netík naňho totiž poslal poriadne tvrdú strelu, ktorú Barulin horko-ťažko vyrazil pred seba. Snaha domácich sa napokon vyplatila a v závere druhej tretiny sa aj oni radovali z gólu. Jeho autorom bol slovinský útočník - Rok Tičar.

,,Belasí“ naskočili do poslednej časti zápasu rezkejšie a pohotovejšie než v predchádzajúcich minútach. Rožky vystrkoval hlavne strelec jediného domáceho gólu – Rok Tičar. Tomáš Netík následne predviedol peknú akciu, keď si nakorčuľoval ku ľavému kruhu a príklepom vystrelil na Barulina. Gól napokon naozaj prišiel, no radovali sa z neho hostia. Gustafssonovu strelu od modrej šikovne nadvihol Alexander Perezhogin a namieril presne do horného rohu brány. Odpovedal mu Tomáš Netík za pomoci dvojice slovinských útočníkov a strelou od pravého kruhu znížil. Nešťastným tečom Perezhoginovej strely vrátil domáci Štajnoch hosťom ich pôvodný náskok. Posledné slovo mali napokon aj tak domáci, keď sa 29 sekúnd pred koncom zápasu zapísal na listinu strelcov Matt Murey. I keď Slovan svojho súpera prestrieľal o 12 striel, odchádza bez bodu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články