Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

5 legiend, ktoré nikdy nesiahli na Stanley Cup

Top
Nasledujúcich päť hráčov ohromilo hokejovu verejnosť v zámorí svojimi schopnosťami, svojím charakterom a svojou nezdolateľnosťou. Jediné, čo im chýbalo k dokonalosti, bolo vyryté meno do najcennejšej hokejovej trofeje.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

5- Daniel Alfredsson

Pred zopár dňami ohlásila švédska legenda koniec svojej dlhej kariéry. Niet pochýb, že pre Ottawu bol Alfredsson kľúčovým hráčom počas celého pôsobenia v Senators. Bol takisto odhlasovaný fanúšikmi za najlepšieho hráča, ktorý kedy obliekol dres senátorov. Do finále Stanleyho pohára sa so svojím tímom prebojoval len raz, no Senators podľahli Anaheimu po piatich zápasoch. Alfredssonovi nepomohol ani prestup do klubu, ktorý je jedným z najčastejších účastníkov vyraďovacích súbojov.

4- Borje Salming

Terajšie európske hokejové hviezdy môžu za svoju účasť v najlepšej hokejovej súťaži sveta poďakovať tejto švédskej legende. V zámorí je často nazývaným krstným otcom všetkých Európanov v NHL. Ale pomedzi ostatnými vynikal nielen pôvodom, ale aj svojím majstrovstvom obrancu. Svoje pôsobenie v zámorí zasvätil predovšetkým Torontu Maple Leafs, s ktorými strávil 15 zo svojich 16 sezón v zámorí.

3- Peter Šťastný

Všetkými Slovákmi dobre známy hokejista exceloval v zámorí celé desaťročie, zatienený iba legendárnym Waynom Gretzkym. Stal sa prvým nováčikom, ktorému sa podarilo nazbierať aspoň 100 bodov a tento trend zopakoval v sedemkrát počas nasledujúcich ôsmych sezón. Šťastný však nanešťastie nikdy nehral ani jeden jediný zápas v absolútnom finále najprestížnejšej zámorskej ligy.

2- Mike Gartner

Mike Gartner je jedným z najlepších hokejistov histórie, ktorého pozná len málokto. Samozrejme, nikdy nevyhral žiadnu individuálnu trofej a do All-Star sa dostal maximálne ako člen druhého tímu. Napriek tomu Gartner dokázal nastrieľať neuveriteľných 708 gólov, ktoré ho radia na celkové siedme miesto najúspešnejších strelcov histórie. Ku všetkým tým gólom ešte pridal 627 asistencií, čo dokopy činí 1335 bodov.

1- Marcel Dionne

Na prvom mieste v našom rebríčku sa bez váhania zaradil Marcel Dionne. Je jednoznačne najlepším hráčom, ktorý nikdy nevyhral najcennejšiu športovú trofej. Keď Marcel skončil s hokejom, jeho počet bodov ho umiestnil na druhé miesto za legendárneho Gordieho Howea. Dionne ovplýval nehoráznym talentom, bol skvelým strelcom, ktorý hral za menej úspešné tímy. Napriek tomu dokázal dosiahnuť 40 gólovú hranicu 10 krát v kariére a celkovo si zapísať 1 771 (731+1040) bodov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články