Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Craig Ramsay rozhodol o svojom zotrvaní na lavičke Slovenska

BRATISLAVA - Tréner Craig Ramsay povedie slovenskú hokejovú reprezentáciu aj v nasledujúcej sezóne. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) si uplatnil opciu na predĺženie zmluvy s koučom o ďalší rok. Na utorňajšej tlačovej konferencii v Bratislave o tom informoval prezident SZĽH Miroslav Šatan.
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
Zdieľajte:

"Budúcoročný šampionát v Česku bude prakticky ako náš domáci. Verím, že budeme pokračovať v našej hre, ktorá je útočná, rýchla a dosiahneme úspech," uviedol Ramsay bezprostredne po oznámení predĺženia spolupráce.

Pozrite si aj

VIDEO Hit play-off vo finále! Tkachuk doslova zmasakroval Eichela

Tohtoročný svetový šampionát bol pre Ramsayho celkovo piaty v pozícii hlavného trénera SR. Vytvoril na ňom rekord v počte zápasov, v ktorých trénoval slovenskú reprezentáciu. V piatom stretnutí na MS v Rige proti Kazachstanu sa postavil na striedačku už 123-krát a prekonal tak zápis Júliusa Šuplera. Do konca turnaja toto číslo navýšil na 125 duelov. Slovenský tím nepostúpil na uplynulých MS zo základnej skupiny a obsadil konečné 9. miesto.

Prečítajte si aj

Hrčá Vegas vedú.NHL: Šialenstvo vo Vegas, v druhom zápase padlo dvanásť vyšších trestov

Sedemdesiatdvaročný kouč vedie národný tím od roku 2017, prvé MS s ním absolvoval v roku 2018 v Kodani, kde jeho zverenci obsadili 9. miesto, rovnako ako o rok neskôr v Košiciach. Po pandemickom roku 2020 nasledovali MS 2021 v Rige, kde slovenský tím pretrhol smolu a po ôsmich rokoch postúpil do štvrťfinále. Finišoval na 8. mieste po tom, ako vo vyraďovačke prehral s USA 1:6. Rovnaké umiestenie dosiahol aj vlani v Helsinkách a Tampere, kde vypadol vo štvrťfinále po prehre s domácim Fínskom (2:4).

Prečítajte si aj

Prestup roka! Do NHL odchádza dôrazný slovenský reprezentant

Počas Ramsayho éry tak dosahujú Slováci vyrovnané výsledky na MS od 8. do 9. miesta, kde rozhodujúcou hranou je práve postup, respektíve nepostup zo skupiny. V reprezentačnej štatistike kanadského trénera je aj úspešná olympijská kvalifikácia v auguste 2021 a následne zisk historického bronzu na zimných olympijských hrách 2022 v Pekingu. V Pjongčangu 2018 skončili Slováci pod jeho vedením na 11. mieste.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články