Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čakajú nás severania, čo môžeme očakávať?

Slovensko si prehrou vo včerajšom zápase proti Francúzsku poriadne skomplikovalo život, dokáže dnes oživiť nádej na postup?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zápas pravdy číslo 2

Aj takto by sa dal nazvať dnešný zápas proti Nórsku. Musíme naplno bodovať, pretože ak stratíme čo i len jeden bod, tak potom môžeme skonštatovať, že cestu do štvrťfinále sme si definitívne zatvorili.

Nórsko zatiaľ dve zápasy, keď v prvom stretnutí dokázalo poraziť Taliansko 3:0 a v tom druhom zápase si poradili s Dánmi 4:3. Aj preto je v tabuľke (12. máj) na treťom mieste, zatiaľ čo my sa po troch zápasoch trasieme na 7. mieste. Je to kruté, no žiaľ pravdivé. Nórsko odohralo včera náročný zápas proti Švédom, ktorým vzdorovali do konca zápasu a prehrali len tesne 2:1. Nie lenže im vzdorovali, Nóri dokonca otvorili skóre stretnutia.

Naše výkony nie sú také, ako výsledky. Vo všetkých zápasoch sme vyhrávali, aj keď z Čechmi sme otáčali, ale vo všetkých zápasoch sme nakoniec prehrali. Čím to je?

Máme mladý tím, ktorý dokáže korčuľovať so súperom, pritlačiť ho v našom útočnom pásme, avšak tento tím ma jednu nevýhodu, ktorá zatiaľ rozhodla vo všetkých troch zápasoch. Psychické sily. Tých je v našich mladých hráčoch nedostatok a aj preto nedokázali dotiahnuť do víťazného konca ani jeden zápas.

Nám fanúšikom ostáva len jediné. Fandiť a veriť v to, že Slováci prekvapia, vyhrajú zvyšné 4 zápasy a postúpia nakoniec do štvrťfinále. Bude to neskutočne ťažké, avšak, nádej vždy umiera posledná.

Náš hlavný tréner Vladimír Vújtek po zápase s Francúzskom vyhlásil, že štvrťfinále je už len utópiou a čaká nás ešte tvrdý boj o záchranu. Ak sa na to pozrieme z hľadiska tabuľky, má pravdu, no ak sa na to pozrieme z hľadiska výkonov, za tie by sme si zaslúžili dobrých minimálne 6 bodov. Avšak, nehrá sa na výkony, ale na výsledky.

Istá kritika sa po zápase vzniesla na mladého obrancu Martina Marinčina, ktorý nezachytil puk na modrej čiare pri záverečnej power-play a dovolil tak Rousellovi skórovať do prázdnej brány. Nezabúdajme však, že pre Slovensko aj v takomto mladom veku odvádza skvelú prácu a nie raz ukázal, že môže byť nástupcom Zdena Cháru.

Nóri aj napriek absencii Patrika Thoresena vedia skvele útočiť a hroziť súperovi natoľko, že ten sa strachuje o pri každej akcii. Čaká nás nesmierne náročný hokej, pretože Nóri vedia, v akej situácii sa nachádzame a budú toho chcieť určite využiť. Budú hrať rýchly hokej, založený na protiútokoch, s pozornou defenzívou a s určitosťou budú hrať do tela. Verme, že sa opäť nestane to, čo prví tri zápasy. Radšej hrať len 20 minút a vyhrať, získať konečne body, ako keby sme mali opäť hrať 40 minút a odchádzali z ľadu bez bodu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články