Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dinamo Moskva zmietlo Slovan!

KHL
Druhý zápas v rámci tripu bratislavských hokejistov dopadol katastrofálne. Na ľade domáceho Dinama Moskva prehrali vysoko 7:2.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dinamo Moskva - HC Slovan Bratislava 7:2 (4:0, 1:2, 2:0)

Góly: 7. Daugavins (Gorovikov), 9. Karpov (Volkov), 14. Kokarev (Mosalyov), 19. Karpov (Volkov,Novák), 22. Tsvetkov (Kokarev,Vishnevsky), 32. Netík (Tičar,Jeglič), 36. Baranka (Sersen,Netík), 44. Daugavins (Novák), 51. Karsums (Karpov)

Hokejisti domáceho celku, ktorému momentálne patrí 4. miesto v tabuľke Západnej konferencie, vstúpili do zápasu pružnejšie a útočnejšie ako ich rivali z Bratislavy. Prvú väčšiu šancu si v úvode stretnutia vypracoval bekhendom Tsvetkov. O pár minút otvoril skóre jeho kolega Kaspars Daugavins, ktorý sa po chybe Štajnocha dostal do prečíslenia 2 na 1. V rýchlom slede prišiel ďalší presný zásah domácich. Jeho autorom bol vytrvalý Maxim Karpov. Možnosť na zníženie náskoku dostal Slovan v podobe presilovej hry po Tsvetkovom hákovaní. Najbližšie k využitiu početnej výhody sa dostal Ružička, ten si ale vylámal zuby na Yeremenkovi. Naopak, domáci hokejisti nezaháľali a Denis Kokarev zvýšil strelou švihom na 3:0. I keď sa hokejistom z Bratislavy podarilo úspešne prežiť hru v oslabení, po jeho skončení opäť inkasovali. Druhý gól v zápase si na svoje konto po strele z prečíslenia pripísal Maxim Karpov.

Po prvej prestávke si ,,belasí“ neviedli o nič lepšie. 66 sekúnd po úvodnom buly inkasovali v poradí piaty gól. Ponúknutú presilovku dokázal využiť Alexei Tsvetkov, o ktorom bolo v doterajšom priebehu zápasu veľa počuť. Slovan sa dostal do veľkej šance vďaka Vondrkovi, ktorý šikovne prihrával Ružičkovi, ten to ale zoči-voči Yeremenkovi opäť nezvládol. Jeho príklad nasledoval aj Slovinec Jeglič, na druhej strane opätoval akciu Karsums spoza brány. Prvý gól jediného slovenského zástupcu v KHL prišiel v 32. minúte. Trojica Jeglič-Tičar-Netík sa dostala do prečíslenia, úspešne zakončoval práve posledný menovaný - Tomáš Netík. I keď Slovan po góle ožil, o pár minút takmer opäť inkasoval. Puk totiž prešiel za Janusov chrbát, no zastavil sa tesne pred bránkovou čiarou. Presilovú hru 5 na 3 dokázal tvrdou strelou od modrej využiť Ivan Baranka a ukrojil tak z náskoku domácich.

Infarktovú situáciu spôsobil hosťom Solovyov, jeho puk ale ,,lízol“ iba brvno Janusovej brány. Všetky nádeje Slovanistov pochoval gól Kasparsa Daugavinsa, ktorý vytrvalý Lotyš vsietil za chrbát ,,belasého“ gólmana na druhý pokus. Oplatiť mu to chcel Michal Vondrka, jeho snaha však, rovnako ako snaha jeho kolegov pred ním, končí na výbornom Yemerenkovi. Dinamu Moskva doterajší stav stretnutia nestačil, preto v 51. minúte pridalo ešte jeden gól.Posledným úspešným strelcom zápasu bol Martins Karsums.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články