Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Halák 11. víťazstvom v rade prekonal rekord

V noci na piatok prekonal Halák rekordným 11. víťazstvom v rade klubový rekord Islanders.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák prispel v noci na piatok 20 úspešnými zákrokmi k víťazstvu New Yorku Islanders nad Ottawou 2:1. Vychytal tak jedenástu výhru v zámorskej NHL v rade, čím prekonal klubový rekord legendárneho Billyho Smitha z roku 1982.

Haláka dokázal prekonať iba Mika Zibanejad v 36. minúte. Islanders zdolali Ottawu druhýkrát v priebehu troch dní a pokračujú vo fantastickej sérii. Strojcom víťazstva 2:1 bol Halák, ktorý zaznamenal 20 úspešných zásahov. "Ostrovania" s Halákom v bránke prehrali naposledy 1. novembra v San Jose. Odvtedy slovenský brankár nepozná pocit prehry.

Islanders vyhrali 19. zápas v sezóne, 13. z posledných 15 a dostali sa po zaváhaní Pittsburghu na čelo Metropolitnej divízie. Víťazný gól strelil v 54. minúte Casey Cizikas. "Je skvelé, že vyhrávame a že sa nám darí. Ja som sem však neprišiel prekonávať rekordy. Prišiel som si užiť hokej a pomôcť tímu k čo najlepším výsledkom," povedal Halák pre zámorské médiá. Počas rekordnej série jedenástich víťazstiev inkasoval len 14 gólov. "V každom zápase je prvoradá defenzíva. Nebudeme meniť náš štýl hry," povedal tréner New Yorku Jack Capuano. Islanders stále pre zranenie hornej časti tela chýbal obranca Ľubomír Višňovský.

Jeden zo zákrokov Jara Haláka z dnešnej noci

Pred zápasom sa fanúšikovia Senators rozlúčili so švédskym hokejistom Danielom Alfredssonom, ktorý v drese Ottawy strávil väčšinu svojej kariéry a vo veku 41 rokov sa rozhodol ukončiť skvelú kariéru.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, nhl.com

Diskusia

Podobné články